Reklama:

ból pleców po przebudzeniu (6)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-04-2017, 23:15:21

Witam, rano zmagam się z potwornym bólem kręgosłupa, niedawno wynająłem nowe mieszkanie i mam tutaj materac powiedzmy średniej jakości. Myślicie, że to może być przyczyną? Jeżeli tak, to jaki materac proponujecie zakupić, czy medyczne znanych marek sprawdzą się przy tak duzym bólu?
Początkujący
08-06-2017, 08:39:42

Z pewnością specjalistyczny materac wpłynie znacząco na komfort snu. To dobra inwestycja we własne zdrowie, jednak w przypadku potwornego bólu pleców, przyczyna może być gdzie indziej. Nieodpowiedni materac może przyczynić się do złego samopoczucia po przebudzeniu oraz bólu pleców podobnie jak i np. zła postawa podczas pracy, która obciąża kręgosłup. Przyczyn może być bardzo wiele, dlatego nie warto bagatelizować objawów i warto udać się do specjalisty. Takie dysfunkcje jak np. dyskopatia mogą na początku być mało uciążliwe. Dopiero z czasem ból przybiera na sile. W późniejszym stadium jedynym ratunkiem może być zabieg chirurgiczny. W tym wypadku może wystarczą regularne ćwiczenia i odpowiednia profilaktyka.
gość
18-07-2017, 14:24:27

Mi w walce z bólami pleców pomogły masaże lecznicze, które miałam wykonywane w domu. Dwa razy w tygodniu przyjeżdżał do mnie fizjoterapeuta z medikar home care i powiem szczerze, że już po pierwszym takim masażu odczuwałem ogromną ulgę.
gość
24-08-2017, 20:47:03

Proponuję zmienić materac, najlepiej wybierz sobie model jakiegoś medycznego z hilding, zakup na długie lata, będziesz na pewno bardzo zadowolony, problemy z bólem minął.
Początkująca
22-09-2017, 06:25:43

Moim zdaniem także może to być wina materaca albo samej poduszki. Warto udać się do specjalisty, aby ten dopasowań lepszy materac. Jeżeli zmiana materaca nie pomoże, to wtedy może warto wybrać się do rehabilitanta.
gość
05-10-2017, 11:45:23

Jak najbardziej zakup nowego materaca to będzie zbawienne rozwiązanie. Sam jestem posiadaczem materaca z hildinga i nie wyobrażam sobie już spania na innym.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: