Reklama:

Ból oka, podwójne widzenie po przebudzeniu, zawroty głowy (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-08-2016, 08:44:37

Proszę o poradę - niestety jestem za granicą, co utrudnia mi dostęp do opieki medycznej, a powoli zaczynam panikować.
Mam 28 lat, generalnie jestem zdrowa.
Ok. dwóch tygodni temu pojawił się u mnie ból prawego oka przy poruszaniu gałką oczną, szczególnie przy spoglądaniu w górę i na boki + "jaskrawe" widzenie w tym oku+ ból głowy w okolicy skroni. Okulista do którego poszłam stwierdził astygmatyzm i zasugerował że noszenie okularów rozwiąże sprawę. Drugi okulista stwierdził, że przy tak minimalnej wadzie jaką mam astygmatyzm nie może powodować takich objawów. Komplet badań łącznie z badaniem ciśnienia w gałce ocznej wykazał, że mam perfekcyjnie zdrowie oczy, bez śladów stanów zapalnych itd. i zasugerował, że objawy mogą mieć związek z przebytymi kiedyś stanami zapalnymi zatok przynosowych - na bóle głowy przepisał deksketoprofen.
Ból oka minął, natomiast od 3-4 dni doskwiera mi podwójne widzenie po przebudzeniu. Dopiero po kilku minutach jestem w stanie skupić wzrok, do tego dochodzą zawroty głowy które towarzyszą mi przez cały dzień (szczególnie w bardziej otwartych przestrzeniach) - przypomina to stan po niemałej ilości alkoholu. Nie wiem co mam robić i oczywiście podejrzewam same najgorsze rzeczy :(
gość
02-08-2016, 11:28:38

nie wiem ale zatoki nie mają nic wspólnego z zawrotami tak mi powiedział kiedyś laryngolog
generalnie pasowało by wstępnie zrobić sobie tomograf głowy żeby wykluczyć zmiany w mózgu, druga sprawa może to być problem z przepływem krwi przez tętnice podstawne mózgu, poszukaj w necie o zaburzeniach krążenia kręgowo-podstawnego daje to bardzo podobne objawy zawroty i problemy ze wzrokiem (podwójne widzenie) a jest to coraz częstsza choroba cywilizacyjna
gość
09-08-2016, 14:46:35

Zrób sobie rezonans. To może być ucisk jakiegoś guza nerwy wzrokowe. Pozdrawiam.ja mam guza w przysadce.jestem w trakcie diagnozy. Prawdopodobnie ja tak mam.pozdrawiam! I życzę dużo zdrowia.☺
gość
09-08-2016, 18:56:28

PROPONUJĘ UDAĆ SIĘ DO NEUROLOGA
gość
05-09-2016, 07:48:14

Neurolog. Ja takie obobjawy mam przy stwardnieniu rozsianym. :(
gość
05-09-2016, 19:25:08

no dobra ale nie strasz SM, często czyta się tutaj o ludziach którym zdiagnozowano SM co potem okazał się niepradą. Tak też było z moją kuzynką, która X czasu leżała w szpitalu wmówili jej sm a okazało się że nic jej nie jest.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: