Witam.Szukam pomocy w odpowiedzi na moje dolegliwości może ktoś mógłby coś podpowiedzieć gdzie szukać problemu Ja przebywam w Holandii gdzie aktualnie jestem pod opieką neurologa. Ponad 2 miesiące temu zaczęłam mieć problem z prawa nogą zero bólu tylko niedowlad stopy oraz brak czucia na skórze poniżej kolana od strony zewnętrznej nogi oraz na górze stopy nie byłam w stanie utrzymać się na ten nodze.nie mogłam stanąć również na pięcie. Nie było siły w nodze praktycznie wcale przy chodzeniu stopa opadala. Przy badaniu u neurologa gdy stukal mloteczkiem stopa praktycznie się nie ruszała. Z czasem czucie w skórze wróciło jest troszkę więcej siły w nodze ale nie mogę jej podnieść normalnie do góry i jest problem przy staniu na pięcie. Stopa już nie opada. Neurolog zrobił mi rezonans kręgosłupa ten zwykły jak i w 3D nie znaleźli nic oraz badanie krwi badanie EMG I eng
Oraz usg nerwow w nogach strzalkowy również nic nie znaleziono. Odkąd minął nie dowlad pojawił się ból przy staniu chodzeniu już nawet jesli noga jest w stanie spoczynku. Za kilka dni idę na punkcje kręgosłupa oraz kolejny rezonans w innym szpitalu.
Moje pytanie jest takie co może być przyczyną takiego stanu nogi skoro nic nie mogą znalesc
Lekarz uważa że jest nacisk na Nerw w odcinku ledzwiowym tylko ze jaki nacisk jeśli rezonans nic nie wykazują
Czasem przy dźwiganiu boli mnie na dole w kręgosłupie po tej stronie albo przy długim staniu ale jak pisze rezonanse nic nie wykazują. Mam 36lat