Reklama:

Ból neuropatyczny (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-01-2021, 15:48:19

Dzień dobry.
Szukam pomocy. Mam 40 lat i od kilku lat cierpię na przewlekły ból neuropatyczny niemal całego ciała. Powstał on najprawdopodobniej przez boreliozę. Bolą mnie ręce, nogi, plecy, głowa i jest to ból ciągły 24h. Ból charakteryzuje się pieczeniem, uczuciem jakby moje ciało było porażone prądem, mrowieniem i bardzo jest zmienny. Są dni, że nie jest mocny, a są dni, że daje popalić. Standardowe leki przeciwbólowe nie działają. Obecnie biorę pregabalinę 300 mg na dobę oraz duloksetynę 120 mg na dobę, ale ulgę mam bardzo małą. Brałem już wcześniej gabapentynę, amitryptylinę, ale bez oczekiwanych efektów. Mam przez to objawy depresyjne. Proszę o pomoc, bo bardzo cierpię.
gość
11-03-2023, 14:20:34

Mam podobnie i nazwali to fibromialgia. Ból jest 24 godziny na dobę. Jestem z tego powodu niepełnosprawna i nie mogę się ruszać.
Trwa to już 5 lat i nie ma wyjścia z tej sytuacji.
Szczęśliwi ci, którzy mogą żyć bez chroniczne go bólu.
Cieszcie się życiem, ponieważ naprawdę macie wiele.
gość
11-03-2023, 14:21:08

Treść zablokowana przez moderatora

gość
29-08-2023, 22:23:32

gość 11-01-2021, 16:48:19
Dzień dobry.Mnie skutecznie pomaga w bólu neuropatycznym Estazplam.Juz 1tabletka znosi palenie.

Szukam pomocy. Mam 40 lat i od kilku lat cierpię na przewlekły ból neuropatyczny niemal całego ciała. Powstał on najprawdopodobniej przez boreliozę. Bolą mnie ręce, nogi, plecy, głowa i jest to ból ciągły 24h. Ból charakteryzuje się pieczeniem, uczuciem jakby moje ciało było porażone prądem, mrowieniem i bardzo jest zmienny. Są dni, że nie jest mocny, a są dni, że daje popalić. Standardowe leki przeciwbólowe nie działają. Obecnie biorę pregabalinę 300 mg na dobę oraz duloksetynę 120 mg na dobę, ale ulgę mam bardzo małą. Brałem już wcześniej gabapentynę, amitryptylinę, ale bez oczekiwanych efektów. Mam przez to objawy depresyjne. Proszę o pomoc, bo bardzo cierpię.
gość
30-08-2023, 10:40:13

Ja mam sposób na mi one bóle neuropatyczne.Bardzo skuteczny.
gość
25-09-2024, 16:58:45

Hi cierpię na ból neuropatyczny od 2000 roku mam uszkodzone i po przerywane nerwy w żuchwie cierpię bardzo żaden zabieg nie wchodzi w grę już byłam wszędzie może ktoś też tak cierpi daj znać na na messenger Grażyna Wojtczak

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: