Reklama:

Ból kręgosłupa promieniujący do nóg podczas jazdy samochodem (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-12-2008, 21:46:00

Witam.
Stwierdzono u mnie dyskopatię. Przeszedłem rehabilitację i ćwiczę w domu. Niestety podczas jazdy nasila się u mnie ból w okolicy lędźwiowej promieniujący do nóg, jest to ostry przeszywający ból, z którym nie wiem jak sobie radzić. Jestem przedstawicielem handlowym, w samochodzie spędzam ponad 4 godziny dziennie. Podczas dłuższej jazdy samochodem ból jest nie do wytrzymania. Zastosowałem poduszkę lędźwiową, która miała skorygować postawę podczas siedzenia w fotelu samochodu, niestety niewiele pomogło. Próbowałem już chyba wszystkich możliwych pozycji za kierownicą, za każdym razem jest to samo. Wytrzymuję maksymalnie godzinę ciągłego siedzenia. Miał ktoś podobny przypadek? Udało się go pokonać? Co jeszcze mogę zrobić? Proszę o pomoc!!!
gość
05-02-2010, 15:03:47

Ja mam tak samo po zmianie samochodu.
gość
08-02-2010, 15:26:17

ten sam problem ma moj 25 letni syn
drętwienie prawej nogi problem ze stopą aż kuleje- zrobił sobie MR wynik: niewielka przepuklina ledzwiowo krzyżowa . Te bole pojawiły sie po dłuższym siedzeniu za kierownicą Dodam , ż ma też bole w tej okolicy .
Jest zapisany na oddział szpitalny celem zrobienia dodatkowych badań .
a co z Pana stopą . pozdrawiam
gość
30-08-2011, 20:00:47

miałem to samo pomogły mi zabiegi iglą nakucia cos od akupunktury troche cwiczen mc cenziego, w gabinecie terapi manualnej bylo wszytko ok przeszło pół rokuu az do czasu gdy znów zaczołem cieżko pracować na budowie i choroba cie nawrócila niestety zabiegi już mi nie pomogły i gdy wsiąde do samochodu do 10minut jazdy zaczyna mnie boleć łydka taki ból jakby ktoś mi ja kroil nożem ale jak tylko wstane to ból momentalnie przechodzi !. porsze o pomoc. pozdrawiam
gość
17-01-2012, 14:14:47

ma to samo
ból ale zalęży od tego jaki jest fotel w aucie
najgorzej jak siedzisko opada w dół w stronę oparcia
powinno być poziome jak w ciężarówkach
nie ma na to lekarstwa, choć wzmocnienie mięśni przykręgosłupowych dużo daje
ćwicz
gość
13-11-2015, 13:37:21

mam pytanie po takich dolegliwościach i dalszym jeżdżeniu autem w pozycji siedzącej stosując się do rehabilitacji oraz do masaży powiększyła się dolegliwość czy skończyło się to rwą kulszową i operacją. Czy zmiany są nie wielkie jak od początku kontuzji?
Pytam tych którzy borykają się z tą dolegliwości wiele lat.
Czekam na informację z góry dziękuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: