Reklama:

Ból głowy, zaburzenia wzroku, pisk w uszach, ''demencja''... (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-01-2023, 22:51:19

Gość 2023-01-16 22:26:31
Gość 2023-01-16 22:24:46
Gość 2022-12-05 18:57:22
Również się męcze z tym od 4 lat . Mam straszne szumy w uszach 24/24 do tego problemy z mową, lęki. Czuję się odrealniona.-Otępiona -Dziwne widzenie- jakby mózg nie nadążał za wysyłanym obrazem do tego dochodzi nadwrażliwość na ostre światło .Najgorzej jest jak wejde do super marketu tam ostre światło mnóstwo kolorów masakra az chce stamtąd wybiec:/ - problemy z myśleniem - problemy z pamięcią krótkotrwałą - czasami kołatania serca - czasami zawroty glowy .Szybkie denerwowanie się . Czy Ktos miał takie same objawy albo może wiedziec co to, nie muszę dodawac, że życie wywróciło mi sie do góry nogami... Leczę się psychiatrycznie biorę od 2 miesięcy tianesal troszkę pomogło ale dalej jest źle. Jeszcze chyba zrobię prześwietlenie odcinka szyjnego bo odczuwam dziwny ból w odcinku i czasem sztywnienie karku .
Mam to samo od 2lat do tego źle się czuje czasami po jedzeniu, czy coś może u ciebie stwierdzono ?
Narazie nie . W lutym mam mieć dopiero EEG głowy a psychiatra powiedział że to nerwica i przepisał tabletki po których jest bez zmian.A co dokładnie Ci się dzieje po jedzeniu i tylko po nim?
gość
19-01-2023, 13:40:36

Napisz do mnie na emaila grip3@o2.pl wymienimy się kontaktem i powiem Ci co robiłem za badani i co się dzieje, może razem coś zdziałamy
gość
20-01-2023, 17:48:32

Gość 2023-01-19 14:40:36
Napisz do mnie na emaila grip3@o2.pl wymienimy się kontaktem i powiem Ci co robiłem za badani i co się dzieje, może razem coś zdziałamy
Napisałam na maila :)
gość
30-01-2023, 14:01:29

Witam.. Również od ponad roku zmagam się z szumem nie mam pojęcia czy w uszach czy w tyle głowy.. Mam skrzywienie szyjnego odcinka kręgosłupa, ale wcześniej nie miałam tych dolegliwości. Czasami zawroty głowy.. Otępienie niezbyt wyraźne widzenie.. Choruje na cukrzycę, lecz to nie zbiegło się z diagnozą. Od czego to może być. Pozdrawiam
gość
10-02-2023, 22:19:25

Martyna L. Dostałem twoją wiadomość tylko odpisuje i nie wiem chyba ty nie dostajesz moich wiadomości, napisałem teraz z innego emaila może dostaniesz teraz
gość
28-03-2023, 15:39:57

Cześć! Mam 17 lat moje dolegliwosci zaczęły się około 4 miesiące temu zmarła mi ciotka zrobiło mi się słabo podczas pogrzebu. Jakoś 3 godziny po tym dostałem silnych dusznosci myślałem że umrę. Kilka dni później osłabiło mi się czucie w rekach i na twarzy. Za około tydzień zachorowałem na zwykła grypę i zapalenie ucha. W tym czasie bardzo mocno bolała mnie glowa tak jak jest się chorym na grypę. Bardzo się bałem miałem dziwne myśli typu pewnie za niedługo umrę itd. Zacząłem szukać w necie informacji na ten temat wszystkie bole glowy i związane z tym dolegliwosci wskazywały guza mozgu bardzo się bałem i nieustannie szukałem o tym wiele informacji, wmawiałem sobie wiele chorób. Od tamtej pory czyli od około 4 miesiecy dalej boli mnie glowa raczej taki uścisk i kucie które trwa około 5 sekund, mam wrażenie że za chwilę padnę na ziemię dostaje czesto dusznosci jak by mi ktoś na klatkę coś ciężkiego położył i nie mogę złapać oddechu (podczas tych ataków dusznosci przestaje mnie całkowicie bolec glowa) teraz próbuje uświadomić że to najprawdopodobniej nerwica i nie myślę o tym ataki lęku przestały lecz dusznosci, bole glowy oraz oslabione czucie skóry tak. Miewam przy ataku dusznosci uczucie że za chwilę się przewrócę czy coś lecz jednak nigdy do upadku nie doszło. Pojawiło się u mnie również zawroty glowy przy zmienianiu pozycji np jezeli wstaje z pozycji leżącej na stojąca mam chwilowe zawroty glowy i chwilowe mroczki. Nie wiem co o tym mam myslec. Czy to może być nerwica? Czekam na Wasze porady pozdrawiam wszystkich
gość
28-03-2023, 16:18:40

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-06-2023, 17:23:47

Mam podobne objawy co inni (minus bółe głowy) czyli piski w uszach, lekkie zawroty głowy zdarzające się dość przypadkowo (mogę się schylać, siadać, wstawać, kucać i nic się nie dzieje) ale zakręcić mi się potrafi jak np siedzę i czytam. Leczyłem jeden ząb kanałowo parę lat temu i wyszło mi nawet ciągłeokołowierzchołkowe zapalenie ale nic mi nie dolega więc zęba nie rwałem (gryzę tą stroną a to szóstka, będzie mi bardzo przeszkadzał jej brak). Obecnie zaczęło sie pogorszenie wzroku i ciągłe uczucie szczypania i zmęczenia oczu. Na szczęście szumy uszne nie przeszkadzają mi spać, ale jestem całyc zas zestresowany, ze mi się pogorszy. A wszystko też zaczęło się lekkim bólem lewego oka, jak je lekko "dociskałem" to ból się nasilał, jednak to szyko samo pzreszło i już nie wróciło.
Rezonans bez kontrastu nie wykazął nic, nawet w kanałach słuchowych
rezonans z kontrastem robiłem ok tygodnia temu ale jeszcze nie mam wyniku
Badanie dopplerowskie tętnic szyjnych nie wykazało nic
Badanie endoskopowe zatok też nic
Laryngolodzy i neurolog nic nie stwierdzili, pzrepisali Betaserc ale po długotrwałym przyjmowaniu zacząłem się czuć gorzej i odstawiłem. Mam w rodzinie lekarzy i nastraszyli mnie też chorobą Meniera a to kończy się utratą słuchu więc dodatkowo jestem znerwivcowany tym. Co prawda żaden z lekarzy tego nie potwierdził, wszyscy mówią, że przy tej chorobie są bardzo silne zawroty, i raczej chorują na to kobiety. Trochę mnie to uspokoiło ale nie do końca, podejrzenia zostały.
gość
12-06-2023, 17:52:34

gość 12-06-2023, 21:23:47

Mam podobne objawy co inni (minus bółe głowy) czyli piski w uszach, lekkie zawroty głowy zdarzające się dość przypadkowo (mogę się schylać, siadać, wstawać, kucać i nic się nie dzieje) ale zakręcić mi się potrafi jak np siedzę i czytam. Leczyłem jeden ząb kanałowo parę lat temu i wyszło mi nawet ciągłeokołowierzchoł*** zapalenie ale nic mi nie dolega więc zęba nie rwałem (gryzę tą stroną a to szóstka, będzie mi bardzo przeszkadzał jej brak). Obecnie zaczęło sie pogorszenie wzroku i ciągłe uczucie szczypania i zmęczenia oczu. Na szczęście szumy uszne nie przeszkadzają mi spać, ale jestem całyc zas zestresowany, ze mi się pogorszy. A wszystko też zaczęło się lekkim bólem lewego oka, jak je lekko "dociskałem" to ból się nasilał, jednak to szyko samo pzreszło i już nie wróciło.
Rezonans bez kontrastu nie wykazął nic, nawet w kanałach słuchowych
rezonans z kontrastem robiłem ok tygodnia temu ale jeszcze nie mam wyniku
Badanie dopplerowskie tętnic szyjnych nie wykazało nic
Badanie endoskopowe zatok też nic
Laryngolodzy i neurolog nic nie stwierdzili, pzrepisali Betaserc ale po długotrwałym przyjmowaniu zacząłem się czuć gorzej i odstawiłem. Mam w rodzinie lekarzy i nastraszyli mnie też chorobą Meniera a to kończy się utratą słuchu więc dodatkowo jestem znerwivcowany tym. Co prawda żaden z lekarzy tego nie potwierdził, wszyscy mówią, że przy tej chorobie są bardzo silne zawroty, i raczej chorują na to kobiety. Trochę mnie to uspokoiło ale nie do końca, podejrzenia zostały.

Dodam jeszcze, że robiłem badanie słuchu jakieś 4 miesiące temu i według pani słuch mam jak u detektywa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: