Reklama:

Ból głowy, zaburzenia wzroku, pisk w uszach, ''demencja''... (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-11-2021, 20:31:42

Mam to samo piski w uszach, nieostre widzenie, głowa boli ( lekko) i stan otępienia. Zycie w takim "dzbanie". Zyć ciezko bardzo, Może ktoś ma jakiś pomysł.. niektórzy twierdzili ze to nerwica lub depresja ale ja jestem i byłem wesołym człowiekiem. Może jakieś uszkodzenie neurologiczne? Męczą mnie po prostu te objawy bardzo.
gość
30-11-2021, 16:37:58

Witam,
Wpiszę się ze swoja opinią. Chorowałam podobnie od maja tego roku (zaczęło się po szczepionce którą tak chętnie nam teraz zalecają i której sama bardzo chciałam). Zaczęło się z dnia na dzień. Bóle głowy, otępienie, osłabienie, ucisk, wysokie tętno, kłopoty ze wzrokiem. Setki badań pozytywnych. Pomógł: psychiatra. Nie wierzyłam. Poszłam bo już nic więcej nie zostało do zrobienia a życie w takim stanie było straszne. Po miesiącu brania leków czuję się dobrze. Nie mówię że to każdemu pomoże ale jeśli nie ma się już czego łapać to warto i tej ścieżki spróbować. Dla mnie dowodem na konieczność pomocy psychiatry była dopiero poprawa po jego leczeniu.
Pozdrawiam,
Ewa D
gość
04-09-2022, 15:43:11

Gość 2021-11-30 17:37:58
Witam,
Wpiszę się ze swoja opinią. Chorowałam podobnie od maja tego roku (zaczęło się po szczepionce którą tak chętnie nam teraz zalecają i której sama bardzo chciałam). Zaczęło się z dnia na dzień. Bóle głowy, otępienie, osłabienie, ucisk, wysokie tętno, kłopoty ze wzrokiem. Setki badań pozytywnych. Pomógł: psychiatra. Nie wierzyłam. Poszłam bo już nic więcej nie zostało do zrobienia a życie w takim stanie było straszne. Po miesiącu brania leków czuję się dobrze. Nie mówię że to każdemu pomoże ale jeśli nie ma się już czego łapać to warto i tej ścieżki spróbować. Dla mnie dowodem na konieczność pomocy psychiatry była dopiero poprawa po jego leczeniu.
Pozdrawiam,
Ewa D
Cześć Ewa,
No dobrze, ale co Ci przepisali?
Pozdrawiam
Marcin
gość
11-09-2022, 21:20:45

Witam, może ktoś konkretnie napisać od czego sa te objawy i co pomogło? Mam tak od 2 miesięcy a wszystkie badania ok
gość
10-10-2022, 10:15:14

Późno odpisuję ale może ktoś jeszcze przeczyta.
Nie ważne co konkretnie psychiatra przepisze bo to on decyduje. Chodzi o to że wdrożenie leków jest konieczne bo poprawia zaburzone działanie neuroprzekaźników. Cały organizm jest zdrowy ale mózg wysyła błędne sygnały nerwowe bo brakuje serotoniny, dopaminy itp. lekarz po objawach ustali co najlepiej pomoże.
Mi dwa dobrze trafione leki uratowały życie. Terapia trwała rok i niebawem odstawiam leki. obecnie czuje się rewelacyjnie a, jak w kilku miejscach pisałam, przeszłam wielomiesięczny koszmar bólu, biegunek, tachykardii, bezsenności, skrajnego zmęczenia, zaburzeń wzroku i słuchu. Mam wielką teczkę dobrych wyników badań na które wydałam tysiące złotych. Pomógł psychiatra stwierdzając nerwicę wegetatywną i depresję. Jeśli ktoś z was ma podobnie, a widzę że dużo jest takich osób, Nie bójcie się aż tak psychiatry. On nie leczy myśli tylko funkcje mózgu.
Ewa D
gość
10-10-2022, 13:01:04

Cześć,
Napiszesz jakie leki pomogły ?
gość
27-10-2022, 10:18:00

Mi akurat pomógł escitalopram. To lek poprawiający poziom serotoniny. Bardzo długo się rozkręca ( jak większość leków tego typu) Po dwóch tygodniach poczułam się lepiej a po 4 miesiącach zupełnie dobrze. niedługo (po roku około brania) będę odstawiać.
Ewa
gość
05-12-2022, 17:57:22

Również się męcze z tym od 4 lat . Mam straszne szumy w uszach 24/24 do tego problemy z mową, lęki. Czuję się odrealniona.-Otępiona -Dziwne widzenie- jakby mózg nie nadążał za wysyłanym obrazem do tego dochodzi nadwrażliwość na ostre światło .Najgorzej jest jak wejde do super marketu tam ostre światło mnóstwo kolorów masakra az chce stamtąd wybiec:/ - problemy z myśleniem - problemy z pamięcią krótkotrwałą - czasami kołatania serca - czasami zawroty glowy .Szybkie denerwowanie się . Czy Ktos miał takie same objawy albo może wiedziec co to, nie muszę dodawac, że życie wywróciło mi sie do góry nogami... Leczę się psychiatrycznie biorę od 2 miesięcy tianesal troszkę pomogło ale dalej jest źle. Jeszcze chyba zrobię prześwietlenie odcinka szyjnego bo odczuwam dziwny ból w odcinku i czasem sztywnienie karku .
gość
16-01-2023, 21:24:46

Gość 2022-12-05 18:57:22
Również się męcze z tym od 4 lat . Mam straszne szumy w uszach 24/24 do tego problemy z mową, lęki. Czuję się odrealniona.-Otępiona -Dziwne widzenie- jakby mózg nie nadążał za wysyłanym obrazem do tego dochodzi nadwrażliwość na ostre światło .Najgorzej jest jak wejde do super marketu tam ostre światło mnóstwo kolorów masakra az chce stamtąd wybiec:/ - problemy z myśleniem - problemy z pamięcią krótkotrwałą - czasami kołatania serca - czasami zawroty glowy .Szybkie denerwowanie się . Czy Ktos miał takie same objawy albo może wiedziec co to, nie muszę dodawac, że życie wywróciło mi sie do góry nogami... Leczę się psychiatrycznie biorę od 2 miesięcy tianesal troszkę pomogło ale dalej jest źle. Jeszcze chyba zrobię prześwietlenie odcinka szyjnego bo odczuwam dziwny ból w odcinku i czasem sztywnienie karku .
gość
16-01-2023, 21:26:31

Gość 2023-01-16 22:24:46
Gość 2022-12-05 18:57:22
Mam to samo od 2lat do tego źle się czuje czasami po jedzeniu, czy coś może u ciebie stwierdzono ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: