Reklama:

Ból głowy szum, pisk w uszach, głowie problemy z koncentrają. (5)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
27-01-2015, 17:33:26

Witam
Mam 25lat i kończy mi się Internet na temat moich dolegliwości.
Otóż zaczęło się tak: jakieś osiem miesięcy temu podczas pracy dostałem nie wiem mini udaru albo ogromnego skoku ciśnienia zamroczyło mnie kompletnie, z tego co pamiętam czułem się jak by ktoś ścisną mi głowę w imadle i ogromy pisk lub szum w uszach. Po jakiejś minucie mi przeszło, nie pamiętam co w tym czasie ktoś do mnie mówił i co się działo w pokoju ale pamiętam że chciałem aby ten stan miną i wszystko wróciło do normy. Przeszło mi po minucie ale nie do końca do dziś zostały mi bóle głowy, szum, a także problemy z koncentracją. Żałuje że wtedy nie pojechałem na pogotowie. Przez dwa tyg. te objawy były bardzo nasilone nie mogłem się skupić w pracy i w domu każdego dnia gdy szedłem spać myślałem sobie że może jutro będzie lepiej ale jednak tak nie jest, bywały lepsze dni ale to nie to samo. Przed tym incydentem nie miałem wcale problemów nawet nie wiedziałem co to jest ból głowy. Byłem u lekarza rodzinnego wysłał na podstawowe badania krwi i moczu wszystko wyszło ok. Dostałem skierowanie do neurologa dostałem skierowanie na tomografie z kontrastem, tomografia wyszła ok. Zrobiłem zdjęcie rtg odcinka szyjnego nic nie wyszło. Neurolog powiedział że to może być z przemęczenia i stresu dostałem tabletki które miały umożliwić mi spokojny sen ale mogłem je łykać jak cukierki i nic. Dodam że nie robił bym z tego takiej sprawy gdyby pomagały tabletki ba ból głowy.
Dostałem takie leki:
Tolperis VP
Voltaren Acti ***
Seractil
Solpadeine (podwójne dawki)
i próbowałem chyba wszystkiego na migrene nic nie pomaga.
Wstyd mi było chodzić do neurologa i wmawiać mu to samo za każdym razem to samo że nie ma poprawy.
Co do objawów jakie zaobserwowałem to szum u uszach albo w głowie mnie nie opuszcza czasami albo mija albo po prostu nie zwracam na niego uwagi, często czuję ucisk w czaszce jak by ktoś mi ją ściskał, dość często ból w prawej skroni bliżej ucha, który promieniuje do czoła, gdy mam bardzo złe dni to ból w całym czole który promieniuje do środka i do nosa, uczucie piekącego bólu z prawej strony czaszki nad uchem i do tyłu, a czasami także pulsujący ból obu skroni. Dodam że dużo czasu spędzam przy komputerze (taka praca) trochę stresująca chociaż od dziecka wiem że się stresuje byle czym ale nigdy nie miałem z tym problemu....Nie wiem co jeszcze mogę napisać.
Proszę pytać jeżeli mają Państwo jeszcze jakieś pytania starałem się napisać wszystko ale część objawów się powtarza a część zależy od dnia ból jest urozmaicony nie jednostajny.
Dziękuje za jakiekolwiek zainteresowanie i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Początkujący
28-01-2016, 08:13:43

Witaj Edek,
Założyłem konto bo sobie siedziałem już któryś raz w kolei na Google szukając sam nie wiem czego.
Pocieszę Cię w jednej kwestii - nie jesteś sam. Czytam i czytam o ludziach w wieku 2X lat, te same opisy - pisk, ból głowy/skroni, problem z koncentracją, złe samopoczucie. Też mam te objawy. Pracuję przy komputerze praktycznie cały czas, do tego gram jak potłuczony, ale co kilka dni odrywam się i biegam na siłownię. Znalazłem jeszcze inne objawy, których nie wymieniłeś lub mogłeś nie zwrócić uwagi, a zauważyłem je u ludzi na zagranicznych forach lub u siebie:
- TMJD
- zęby wypełnione amalgmatem (???)
- nerwica
- problem z kręgosłupem (też miałem przygodę w dzieciństwie i upadek)
- problem z uchem środkowym
- alergia
- krzywa przegroda nosowa
To tyle jeśli chodzi o moje poszukiwania. Nie mówię, że jedno z powyższych jest powodem problemu, ale mogą go nasilać. Czytanie na pewno nie uleczy dolegliwości, problem w tym, że lekarze też nie dają radę. Powoli wymiękam w poszukiwaniach, oby nas nie przewróciło z tego powodu. Bądź co bądź objawy się nasilają, albo dochodzą nowe.
Początkujący
28-01-2016, 08:14:38

- ups, do usunięcia -
gość
08-05-2017, 14:53:45

Polecam plastry oczyszczające na stopy MEDAJA ☺
gość
18-01-2018, 14:45:19

1 post przypomina mi moje objawy przed tetniakiem tabletek nie bierz suń zródło stersu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: