Reklama:

ból głowy przy wstawaniu (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
06-12-2012, 10:45:54

Witam, mam 28 lat i choruję na nadciśnienie, które leczę pigułkami i jest ono ustabilizowane. Problem polega na tym, że jak tylko zmienię pozycję z siedzącej na stojącą bądź z leżącej na siedzącą to czuję ucisk na tylną część głowy, na oczy i kark. Zdarza się, iż pojawiają się delikatne mroczki przed oczami. Trwa to do 15 sekund, później wszystko jest ok. Pragnę nadmienić, że jestem osobą bardzo nerwową, emocjonalną. Kardiolog stwierdził, że nie jest to od ciśnienia ewentualnie od kręgosłupa. Fakt bardzo dużo siedzę przed komputerem ale również bardzo dużo jeżdżę rowerem. Nie mam żadnej nadwagi. Powiem tylko tyle, że występują wyżej wymienione objawy w przeważającej części jak jestem w pracy. W domu raczej się to stabilizuje. Czy to jest od kręgosłupa czy po prostu od stresu, nerwów? proszę o opinię, pozdrawiam
gość
06-12-2012, 16:32:07

Moim zdaniem ból głowy przy zmianie pozycji bardzo często bywa od kręgosłupa szyjnego. Praca przy komputerze, zła pozycja podczas spania (zbyt wysoko ułożona poduszka), nachylona głowa podczas jakieś czynności sprzyjają bólom głowy od zmian w kręgosłupie. Zrób sobie zdjęcie rtg odcinka szyjnego i idź do neurologa, skierowanie dostaniesz od rodzinnego. Zadbaj o prawidłową postawę podczas snu (tylko na jaśku) oraz podczas pracy przy komputerze. Zobaczysz wówczas, czy się coś zmieni na lepsze.
Wtajemniczona
28-12-2012, 13:46:56

Przyczyn może być znacznie więcej. Może to być równie dobrze zła wentylacja, przemęczenie, niewłaściwa pozycja w pracy, niewłaściwe odżywianie się, zwykle w pracy nie przywiązujemy do tego wagi a spadek cukru również może wywołać ból głowy.
gość
18-08-2016, 17:24:27

Mam tak samo. Siedze kilkanascie minut. Potem prawie na pewno jak wstane poczuje uderzenie do glowy. Pulsujace zazwyczaj. Trwa to 10 sekund. Jak w tym czasie skrece szyje to jeszcze wiekszy bol glowy. Co to jest? Cos juz wiesz?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: