Reklama:

bol glowy po przebudzeniu (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-05-2006, 21:28:00

czesto rano mam mocny bol glowy, przechodzi po okolo 20-30 minutach po przebudzeniu, czy to moze byc cos powaznego ?
Forumowicz
17-05-2006, 13:52:00

Na początek sugeruję zastanowić się, czy zdarza się, że tego bólu niema albo jest silniejszy. Np. w związku z miejscem snu (na swoim łózku czy poza domem), obecnością innej osoby, dniem tygodnia (roboczy czy wolny).

Pozdrawiam
Maciej Matuszczyk
Pozdrawiam, Maciej Matuszczyk lekarz psychiatra, Katowice mm/małpa/psychiatria.pl
gość
15-06-2006, 21:55:00

Ekspertem nie jestem, ale wiem, że czasem taki ból pojawia się jak np. za długo się śpi lub spi się w zbyt dusznym pomieszczeniu.
gość
12-12-2007, 20:22:00

Mnie tez często bolała głowa po przebudzeniu i teraz mam o wiele powazniejszy problem.Moze to skutek niewygodnego łóżka,radzę zafundowac sobie wygodną poduszke ortopedyczną i bedzie ok.Pozdr
gość
09-09-2016, 09:57:08

Silne mięśnie to podstawa- muszą przecież utrzymywać cały kręgosłup w pionie - jak są słabe lub osłabione przez długotrwałe przebywanie w jednej pozycji - to robi się problem, nierzadko na całe lata, który może skończyć się nawet operacją.
Polecam z własnego doświadczenia - oprócz rzeczy oczywistych, jak ruch, ćwiczenia, rehabilitacja i jak najmniej siedzenia - zakupić sobie odpowiedni materac. Ja mam zaufanie do Art Medic od kiedy go używam. Mają bardzo dobrej jakości produkty.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: