Reklama:

Ból głowy od ponad miesiąca (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-10-2013, 17:49:19

Witam, proszę o poradę.
Mam bardzo silne bóle głowy które trwają od ponad miesiąca.
Ból zaczął się w okolicach górnych zębów i promieniował do ucha , samo ucho też czasem bolało.
Najpierw udałam się do dentysty jednak zęby mam w porządku.
Następnie lekarz rodzinny dał mi antybiotyk na zatoki, skierowanie na rtg zatok i do laryngologa.
Antybiotyk nie pomógł, ból przeszedł w okolice skroni , czasem boli mnie tył głowy pod uchem.
Jest to ból rozpierający, obustronny, są dni kiedy prawie nie boli.
Ból jest silny nie pomagają leki przeciwbólowe(próbowałam wszystkich wypisanych przez lekarza - ketonal, nimesil,solpadeine).
Przed wizytą u laryngologa dostałam jeszcze drugi antybiotyk, który również nie pomógł.
Wczoraj laryngolog wykluczył choroby zatok.
A ja nie wiem co dalej robić.
Do tej pory chorowałam na refluks, zapalanie żołądka, mam odprostowanie lordozy (kręgosłupa szyjnego).
Dziadek zmarł na guza mózgu więc strasznie się boję...
Mam 29 lat
gość
09-10-2013, 18:12:38

Polecam wizytę u dobrego neurologa zrobienie tomografii komputerowej mózgu z kontrastem koniecznie. Mnie też tak bolała głowa, lekarz rodzinny mnie zlewał bo twierdził że nie chce mi się chodzić do szkoły - miałam 17 lat. Pod namową mamy poszłam do naszego starego pediatry ten mnie dokładnie obejrzał, zapytał jak z nauką, miesiączką, bieganiem i tego typu sprawami no i jak z widzeniem, o narkotyki i seks też zapytał. Przyznałam się że tylko rok wcześniej próbowałam raz marysi, seks to tylko w gumce i z moim chłopakiem, a nauka idzie mi od wakacji kiepsko, mam problemy z kącentracja i nauka języka obcego. Zlecił mi TK głowy z kontrastem okazało się że miałam tętniaka ponad 8 cm miedzy półkulami wchodził do prawej częściowo i dwa mniejsze w lewej zrobili mi operację i jest ok obecnie konczę studia. Gdyby moja mam posłuchała rodzinnego pewnie juz dawno była bym świetej pamieci lub roślinką. więc do neurologa nawet prywatnie, za ostatnie pieniądze i jeżeli nie miałaś TK to jak najszybciej rób

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: