Reklama:

Ból głowy od ponad dwóch tygodni bez przerwy .... (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-07-2015, 20:06:37

Dzień dobry, mam na imię Łukasz i mam 31 lat , jak do tej pory głowa bolała mnie bardzo sporadycznie , raz na parę miesięcy , najdłużej przez jeden dzień ...aż do stanu obecnego. Od Dwóch tygodni boli mnie głowa przez cały czas tzn. w ciągu dnia, wieczorem a nawet kiedy się budzę rano , jest to ból dający się wytrzymać jednak nie da się o nim zapomnieć bo ciągle jest , jeśli miałbym określić jego siłę w 10-cio stopniowej skali to oceniłbym go na 5.Tydzień temu trafiłem do lekarza ogólnego który za wiele nie powiedział, dał mi leki przeciwbólowe i tyle ...dzisiaj ponowna wizyta u lekarza, dostałem skierowanie do neurologa i do okulisty , zdążyłem również zrobić rentgen odcinka szyjnego w którego opisie jest wskazanie do rezonansu magnetycznego , muszę też zaznaczyć że od kilku miesięcy widzę mniej wyraźnie na prawe oko , byłem oczywiście u specjalisty ale nie stwierdzono wady wzroku (jakieś 3 msc temu) teraz mam ponownie skierowanie do okulisty i martwię się czy głowa boli mnie od kręgosłupa czy może oka , a może oko od głowy???Ta ostatnia opcja jest oczywiście najgorsza , proszę poradźcie mi czego się chwytać najpierw, jakich lekarzy żeby wykluczyć najgorszą z opcji..... proszę o zrozumienie i pomoc.
pozdrawiam Łukasz
gość
29-07-2015, 10:49:31

Witaj, ja mam 24 lata i borykam się z problemem dokładnie takim, jak Twój. Moja przygoda z nieprzerwanym bólem głowy trwa już 11 miesiąc. W skrócie napiszę Ci, jakie miałam robione badania zlecone przez neurologa:
- okulista
- eeg
- tomografia komputerowa głowy z kontrastem
- wszystkie możliwe badania krwi
- badanie tarczycy i hormonów u endokrynologa.
Wszystkie badania wyszły w porządku, można powiedzieć, że jestem okazem zdrowia, a głowa jednak boli bez przerwy. Nie pamiętam jak to jest budzić się wypoczętą, bez czucia głowy. Neurolog przepisał ogromne ilości magnezu + tabletki antymigrenowe Flunarizinum, które oczywiście nie pomagają. Na końcu roku mam wizytę kontrolną u neurologa, który przyczynę mojego stanu upatruje w stresie i hałaśliwej pracy. Może coś w tym jest? Stres nas niszczy, a my nawet tego nie wiemy? Radzę Ci zrobić ww. badania dla "spokoju sumienia" i może zastanowić się nad jakimiś stresogennymi czynnikami i postarać się je niwelować (ja próbuję, na ten moment bezskutecznie). Życzę zdrowia
- Merry :)
gość
29-07-2015, 11:54:20

U okulisty zbadaj.sorrki ze bez fachowych nazewnictw nerw oka ,, koniecznie. Angio TK ie mamjak siegnac po wypis ze szpitala bo dziecko spispie u mojego mezmezawstweirdzono zerok w porporzadkuna.nerwy wzrokowe cos uciuciskawtedy skiskierowaniedopszpitalanadanie Maz mial podobne objawy jak ty nie czekaj i sprawdz sobie jakie masz cisnie ie
gość
29-07-2015, 11:56:28

Gość 2015-07-29 13:54:20
U okulisty zbadaj.sorrki ze bez fachowych nazewnictw nerw oka ,, koniecznie. Angio TK ie mamjak siegnac po wypis ze szpitala bo dziecko spispie u mojego meza stweirdzono ze wzrok w porporzadku a na.nerwy wzrokowe cos uciuciska i wtedy skiskierowanie do pszpitalana badanie Maz mial podobne objawy jak ty nie czekaj i sprawdz sobie jakie masz cisnie ie
Początkujący
05-08-2015, 12:50:40

Jeśli jest to duży ból, który utrzymuje się od dawna, to powinieneś iść do neurologa. Być może nie od razu trafisz na dobrego specjalstę, ale warto szukać. Moja babcia wiele miesięcy walczyła z bólem głowy, a wystarczyła tylko jedna wizyta u dobrego lekarza i przeszło.
By zachować [url=http://szkoleniebhp.com.pl/]zdrowie[/url] w pracy, trzeba przejść [url=http://szkoleniebhp.com.pl/oferta/szkolenia-bhp/]szkolenia bhp[/url].
Początkujący
08-08-2015, 07:40:47

powinnes sie udac do neurologa bol glowy to sa problemy najczesciej neurologiczne a dopiero potem do innych lekarzy . powodzienia
gość
01-10-2022, 20:05:20

Witam, ja również zmagam się z codziennym bólem głowy. Mój jest zlokalizowany z prawej strony, zaczyna się od oka ciągnie aż do policzka i karku. Do tego wszystkiego odczuwam strach że to może być coś poważnego. Mam zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego . Wykonano mi RM głowy które wyszło ok, morfologia, magnez, potas , wapń ok. Neurolog przepisał mi flunarizinum w dawce 5 mg na noc boje się tego leku. Martwię się że może to nie migrena.
gość
07-10-2022, 23:14:13

Mam to samo,ból gliwy non stop do tego stopnia ze mnie światło aż boli w oczach cały czas w słonecznych okularach a jestpazdziernik,szumy w uszach straszne uczucie aż strach
gość
23-06-2023, 05:22:50

gość 29-07-2015, 14:49:31

Witaj, ja mam 24 lata i borykam się z problemem dokładnie takim, jak Twój. Moja przygoda z nieprzerwanym bólem głowy trwa już 11 miesiąc. W skrócie napiszę Ci, jakie miałam robione badania zlecone przez neurologa:
- okulista
- eeg
- tomografia komputerowa głowy z kontrastem
- wszystkie możliwe badania krwi
- badanie tarczycy i hormonów u endokrynologa.

Wszystkie badania wyszły w porządku, można powiedzieć, że jestem okazem zdrowia, a głowa jednak boli bez przerwy. Nie pamiętam jak to jest budzić się wypoczętą, bez czucia głowy. Neurolog przepisał ogromne ilości magnezu + tabletki antymigrenowe Flunarizinum, które oczywiście nie pomagają. Na końcu roku mam wizytę kontrolną u neurologa, który przyczynę mojego stanu upatruje w stresie i hałaśliwej pracy. Może coś w tym jest? Stres nas niszczy, a my nawet tego nie wiemy? Radzę Ci zrobić ww. badania dla "spokoju sumienia" i może zastanowić się nad jakimiś stresogennymi czynnikami i postarać się je

gość 08-10-2022, 03:14:13

Mam to samo,ból gliwy non stop do tego stopnia ze mnie światło aż boli w oczach cały czas w słonecznych okularach a jestpazdziernik,szumy w uszach straszne uczucie aż strach

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: