Dzień dobry, mam na imię Łukasz i mam 31 lat , jak do tej pory głowa bolała mnie bardzo sporadycznie , raz na parę miesięcy , najdłużej przez jeden dzień ...aż do stanu obecnego. Od Dwóch tygodni boli mnie głowa przez cały czas tzn. w ciągu dnia, wieczorem a nawet kiedy się budzę rano , jest to ból dający się wytrzymać jednak nie da się o nim zapomnieć bo ciągle jest , jeśli miałbym określić jego siłę w 10-cio stopniowej skali to oceniłbym go na 5.Tydzień temu trafiłem do lekarza ogólnego który za wiele nie powiedział, dał mi leki przeciwbólowe i tyle ...dzisiaj ponowna wizyta u lekarza, dostałem skierowanie do neurologa i do okulisty , zdążyłem również zrobić rentgen odcinka szyjnego w którego opisie jest wskazanie do rezonansu magnetycznego , muszę też zaznaczyć że od kilku miesięcy widzę mniej wyraźnie na prawe oko , byłem oczywiście u specjalisty ale nie stwierdzono wady wzroku (jakieś 3 msc temu) teraz mam ponownie skierowanie do okulisty i martwię się czy głowa boli mnie od kręgosłupa czy może oka , a może oko od głowy???Ta ostatnia opcja jest oczywiście najgorsza , proszę poradźcie mi czego się chwytać najpierw, jakich lekarzy żeby wykluczyć najgorszą z opcji..... proszę o zrozumienie i pomoc.
pozdrawiam Łukasz