Reklama:

Ból głowy, oczu od wewnątrz,słaba pamięć- PROSZĘ O OPINIĘ (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
05-03-2010, 11:09:42

Witam, od bardzo dawna (nie pamiętam od kiedy) boli mnie głowa w okolicy ciemieniowej z przechodzeniem bądź ciągłym bólem jakby za oczami.Dodam, że ból jest ćmiący bardzo denerwujący. Utrzymuje się przez cały dzień. Nawet w nocy jak wstaje nakarmić córkę to mnie boli. Rano wstaje też boli, kłade się spać -boli. Dodatkowo mam bardzo słabą pamięć np. ostatnio teściowa rano opowiadała mi pewną historię, a ja popołudniu zaczęłam mówić jej to samo z tym że stwierdziłam że koleżanka mi to opowiadała. Albo zapisywałam się na EEG, patrzyłam na ades, powtarzałam go mężowi, a jak już tam jechaliśmy to apomiałam numeru. Byłam na EEG i wynik jest taki:
Opis badania: W zapisie dominuje nieregularna czynność fal alfa o amplitudzie 30-35 uV. Ponadto rejestruje się uogulnione serie fal theta 5-7 Hz o podobnej lub nieco wyższej amplitudzie.
Rz zaznaczona.
HW i Fs bez wpływu na zapis.
Wniosek: zapis o zmianach patologicznych miernego stopnia uogólnionych.

Proszę o pomoc. Z góry dziękuję!
Początkująca
05-03-2010, 15:08:42

Dadam ze od dłuższego czasu jestem potwornie zmęczona, ospała, cały czas chce mi się spać, nie potrafię się skupić. Wcześniej winę zwalałam na zmęczenie. Mam 2 dzieci starsze 2,5 roku, młodsze 1 rok. Poza tym od prawie 3 lat siedzę w domu więc myślałam że popadłam w rutynę. Ale sama już nie wiem.
Początkująca
05-03-2010, 15:22:52

BARDZO PROSZĘ O OPINIE!
gość
06-03-2010, 17:13:19

Skoro wykonano u Pani badanie EEG, rozumiem, że jest Pani pod opieką neurologa. Jeśli nie, to jest to konieczne, jako że opisywane objawy i wynik badania moga mieć różnorodne przyczyny, które mogą wymagać dalszego poszerzenia diagnostyki. Aby to stwierdzić, konieczne jest również przeprowadzenie badania neurologicznego.
Na temat bólów głowy proponuję przeczytać artykuły zamieszczone na stronach poniżej:

http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,3720,0,Bóle%20głowy

http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,4321,0,Pierwotne%20bóle%20głowy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: