Reklama:

Ból głowy i dretwienie lewej ręki (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2015, 13:19:53

Witam od kilku dni zmagam się z silnym bólem głowy oraz dretwieniem lewej ręki mam też problem z ospaloscia, niskim ciśnieniem oraz zaczyna się problem z zapominaniem mam.dopiero 23 lata i nie.wiem czy te objawy są niepokojące.
gość
19-12-2015, 15:01:53

Niskie ciśnienie jest zawsze lepsze od wysokiego. Mówi się, że ludzie z niskim ciśnieniem żyją dłużej, ale za to podlej. To właśnie ono powoduje ospałość w ciągu dnia, niechęć do wszystkiego, brak energii, a gdy przy niskim ciśnieniu zaboli cię głowa, to wiadomo, że na dodatek spadło ci tętno. Z anatomii za drętwienie lewej ręki odpowiedzialny jest odcinek szyjny kręgosłupa. Zapominanie w wieku 23 lat? Dla mózgu wiek ciała nie ma znaczenia. Mózg jest jak mięsień - nie używany zamiera. Można być emerytem i mieć sprawną pamięć i odwrotnie. Recepta na sprawny do starości mózg jest prosta: Wystarczy wprowadzić w życie prostą zasadę: minimum komputera, tableta, tel. kom. i TV a maksimum kultury, sztuki, rozrywki, spacerów a na jesieni życia nordic walking, qigong i tai-chi.
gość
19-12-2015, 15:56:11

Tylko ze ból głowy jest ciągły od ponad 7 dni plus do tego dretwienie ręki leki przeciw bólowe nie pomagają tylko pogarszają ból.
A problem zapominaniem się nie wydaje mi.się być normalnym stanem gdyż nigdy wcześniej nie miałam takiego stanu. Pytam po parę razy o tą samą i jedna Rzecz
gość
19-12-2015, 17:41:12

Zacznij od zrobienia zdjęć tomografii komputerowej mózgu lub - jeszcze lepiej - rezonansu magnetycznego. Jeśli rośnie ci w mózgu "obcy twór", to te badania to wykażą. Tego typu obce dla mózgu struktury powodują wzrost ciasnoty śródczaszkowej i - co za tym idzie - bóle głowy, których nie da się niczym uśmierzyć. W zależności od lokalizacji również narastające osłabienie pamięci, zwłaszcza jeśli zmiana rozwija się w lokalizacji mózgu odpowiadającej za funkcje pamięciowe.
Wtajemniczona
22-12-2015, 10:06:14

czasami bole glowy i dretwienie reki moze byc spowodowane silna nerwicą albo nie doborem witamin w organizmie. Zrob badania i znajdz specjaliste. Na portalu znajdzlekarza znajdzieszz neurologa
gość
22-12-2015, 11:57:53

agnieszkalas 2015-12-22 11:06:14
Na portalu znajdzlekarza znajdzieszz neurologa
Nie tylko tam. Na portalu znanylekarz też.
gość
05-01-2016, 10:19:14

to nie nerwica, a na pocztę prześlę informacje
gość
09-01-2016, 10:57:22

Gość 2016-01-05 11:19:14
to nie nerwica, a na pocztę prześlę informacje
proszę o wiadomość na pocztę
gość
09-01-2016, 16:59:27

Wielkie "dzięki" za SPAM, gościu !!! Na przyszłość tylko forum!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: