Reklama:

ból dłoni (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-01-2010, 19:42:10

Witam.Od roku bardzo boli mnie dłoń po zewnętrznej stronie.lekarze jakos mi nie pomogli dając tylko leki przeciwbólowe. Zrobiłam USG na własną rękę ale nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi ,Czy to groźne??
Jakimi antybiotykami da się to wyleczyć?Jakie maści ,czy żele stosować ,żeby tak nie bolało.Bardzo proszę o pomoc.A to wynik USG: W badaniu uwidoczniono cechy wysięku , przerostu błony maziowej w stawie promieniowo-nadgarstkowym,oraz w stawach nadgarstkowych. Błona maziowa o znacznie wzmożonym stopniu unaczynienia zapalnego.
Początkująca
21-01-2010, 17:27:31

To ja moze tutaj tez sie czegos od was dowiem, ostatnio mam strasznie dolegliwe bole stawow glownie dloni, kolan, wydaje mi sie, ze jest to spowodwane zmiana pogody, czy sa to juz bole reumatyczne i czy powinnam zrobic jakies badania w tym kierunku, czy mozna to jakos zlagodzic? Dodam, ze jestem osoba mloda -30, a wydaje mi sie niekiedy, ze mam juz z 70 lat :(
gość
06-02-2010, 11:33:49

Witam
jestem tu pierwszy raz, szukam informacji i ludzi z podobnymi problemami. Może napisze cos o sobie. Rok temu zaczęły się problemy z dłońmi tj bóle i dziwny stan jakby coś było pod skóra. Po wielu badaniach okazało się ze mam RZS a jest ono spowodowane bakterią yersinią. W obecnej chwil biorę leki sulfasalazyne. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Mama
Moja mama ma zdiagnozowaną chorobę otepienną z ciałami lewiego oraz PSP. Od ok roku drżą jej ręce i sporadycznie, ale bez powodu się przewracała . Neurolodzy mówili, że mama dużo leki zażywa więc jest osłabiona i tak musi być. Nie dałam za wygraną i po roku poszukiwań znalazłam dr Czarneckiego w Warszawie, który 24.04 tego roku zdiagnozował PSP. Przepłakałam 3 dni, jestem na lekach depresyjnych no nie umiem sobie z tym poradzić . Mama mieszka sama, chce jej za naleźć opiekunkę do wsparcia gdy jestem w pracy. Jak będzie? Jak szybko choroba unieruchamia człowieka ? Proszę o informację Mieszka zna
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: