Reklama:

ból brzucha od paru miesięcy pomocy (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-01-2009, 12:41:00

mam problemy z bólem brzucha.
A mianowicie zaczęło to się na początku wakacji.
Co dziennie bolał mnie brzuch.Jak podnosiłam coś ciężkiego to stawał się nie do wytrzymania ale na chwile.Dzieje się też tak gdy szybko lub długo idę.Teraz jest styczeń a problem nadal istnieje nie tak bardzo jak przedtem ale często zazwyczaj wieczorami boli mnie brzuch.Wcześniej bolały mnie jajniki przez 3 dni bul był do wytrzymania ale czasami budziłam się i nie mogłam spać bo mnie bolało.Potem bolało mnie w okolicy pępka ale to też bul brzucha.
Od tego czasu przytyłam 8kg.Rano często zrywa mnie na wymioty.
Na początku myślałam ze to ciąża bo staram się już od pół roku ale robiłam sobie 4 razy testy w innym czasie oczywiście i mam miesiączkę więc to nie od tego te bule.Często się denerwuje bo jestem nerwowa może od tego boli mnie brzuch.Strasznie boję się lekarzy a właściwie tego ze coś zaraz wykryją i może dlatego do niech nie chodzę.
Od czego może często boleć mnie brzuch???
gość
22-11-2012, 08:12:06

Sloneczko1761 2009-01-13 13:41:00 mam problemy z bólem brzucha.
A mianowicie zaczęło to się na początku wakacji.
Co dziennie bolał mnie brzuch.Jak podnosiłam coś ciężkiego to stawał się nie do wytrzymania ale na chwile.Dzieje się też tak gdy szybko lub długo idę.Teraz jest styczeń a problem nadal istnieje nie tak bardzo jak przedtem ale często zazwyczaj wieczorami boli mnie brzuch.Wcześniej bolały mnie jajniki przez 3 dni bul był do wytrzymania ale czasami budziłam się i nie mogłam spać bo mnie bolało.Potem bolało mnie w okolicy pępka ale to też bul brzucha.
Od tego czasu przytyłam 8kg.Rano często zrywa mnie na wymioty.
Na początku myślałam ze to ciąża bo staram się już od pół roku ale robiłam sobie 4 razy testy w innym czasie oczywiście i mam miesiączkę więc to nie od tego te bule.Często się denerwuje bo jestem nerwowa może od tego boli mnie brzuch.Strasznie boję się lekarzy a właściwie tego ze coś zaraz wykryją i może dlatego do niech nie chodzę.
Od czego może często boleć mnie brzuch???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: