Reklama:

ból barku i całej ręki (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2010, 12:29:01

Witam

Co może ból powodem takiego bólu? Jak go zmniejszyc?

Zaczęło od lekkiego bólu barku, potem bolało coraz bardziej i zaczęło sie rozprzestrzeniać.
Obecnie ból jest silny i ciągły, obejmuje łopatke, bark i lewą rękę az do palców. Nie pomagają leki przeciwbólowe i przeciwzapalne ani maści zapisane przez lekarza (po smarowaniou fastum boli jeszcze gorzej i piecze). W nocy ból jest nie do zniesienia.
Nie ma problemów z poruszaniem reką, bol nie jest związany z ruchem reką.

Wizytę u neurologa mam dopiero w środę i juz drżę jak do tej pory wytrzymam.
gość
29-04-2010, 23:43:44

moze neurolog? Znajomy mial podobne problemy i przeszlo po odwiedzeniu neurologa (dr Piotr Szymanski z wawy)
gość
30-04-2010, 18:08:14

Myślę, że to może być spowodowane dyskopatią w kręgosłupie szyjnym. Jeżeli tak to nie zazdroszczę to poważna sprawa....
gość
07-11-2010, 00:09:30

I jaka jest na dzisiaj sytuacja ? Z opisu mam dokładnie to samo, żadne leki i rehabilitacja nie pomagają
gość
19-12-2010, 19:07:26

Dlaczego jeśli ból jest od dyskopatii, to jest to poważne? Nie da się wyleczyć?
Początkująca
26-12-2010, 12:38:59

Dyskopatia to inaczej przepuklina jądra miażdżystego,to poważna sprawa.Ja miałam w odcinku lędźwiowym i skończyło się to 4 lata temu operacją po której też nie byo i nie jest zupełnie dobrze.Teraz mam przepukliny z dehydradacją krążków,uciskiem na worek oponowy i zanikiem płynu na trzech poziomach w odcinku szyjnym i takie same bóle jak twoje z tym że dodatkowo boli mniei drętwieje lewa ręka. Byłam u neurochirurga i powiedział, że konieczna jest operacja i wstawienie 3 implantów.jedynym badaniem , które pozwoli na postawienie diagnozy w takim przypadku jest rezonans magnetyczny.
gość
04-10-2018, 18:25:45

Moja ciocia tak miała. Też wysyłali ją na operację, bo miała duże przepukliny. Znalazła sobie na rehabilitacje.org gabinet na Słomczyńskiego w Krakowie i tam chodziła na zabiegi. Co prawda trwało to wszystko dość długo, ale udało się uniknąć operacji, a bardzo się tego bała. Także zawsze warto spróbować rehabilitacji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: