Reklama:

Blyski,swiatelka przed oczami (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-01-2010, 18:31:20

Witam!jestem nowa na tym forum i szukam porady.otoz od jakiegos roku z kilkumiesieczna przerwa mam przed oczami blyski,swiatelka prawie zawsze sa niebieskie rzadko srebrne takie kolorowe migniecia.ze strony okulistycznej jest wszystko w porzadku.tomografia glowy nie wykazala zadnych zmian w mozgu jedynie polipy w prawej i lewej zatoce szczekowej.czy ktos z was slyszal o takich objawach z czym sie moga laczyc?dodam ze to nie swiatla migrenowe nie mam bolow glowy te swiatla pojawiaja sie kilka kilkamascie razy dziennie.nie towarzysza im innd objawy czasem ale bardzo zadko zakreci mi sie w glowie.
gość
31-03-2010, 17:36:27

Ja chcę mieć takie światełka one są genialne, zazwyczaj przy szybkim podnoszeniu głowy występują, są naprawdę świetne.
gość
01-04-2010, 17:03:04

No cóż... mam to samo, do tego dochodzą straszne szumy w uszach i wrażenie, że glowa napelnia się jakimś balonem... mroczki są koloru czarnego lub srebrnego. Podobno to może świadczyć o odrywającej się siatkówce( w skutek czego się ślepnie), ale wiem, ze to również może być zapowiedź np udaru lub migreny.
gość
02-04-2010, 00:53:35

proponuję udać się do neurologa i wszystko opisać.

pozdrawiam.
gość
01-09-2015, 15:09:39

od kilku lat mam coś podobnego ale tylko jeśli spojrzę na oświetlone ściany lub niebo widzę bezwładnie latające niebieskie lub srebrne iskierki bardzo drobne normalnie widzę i jak przestaję się na nich skupiać to ich nie widzę ktoś wie co to może być?
Początkujący
02-09-2015, 10:36:51

Kiedyś miałem podobne objawy, biorące się z poważnego schorzenia kręgosłupa. Na szczęściu trochę się poprawiło. Jeśli masz schorzenia kręgosłupa to nie zaniedbuj, tylko idź do neurologa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: