Reklama:

Błyski przed oczami (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
26-12-2020, 15:51:12

Dzień dobry :)
Od niespełna roku raz na jakiś czas pojawiają się u mnie błyski przed oczami. Najpierw był epizod w kwietniu, potem w listopadzie, teraz dwa razy w grudniu.
Wyglada ro w tez sposób, ze na kilka sekund zaczynam widzieć iskierki szybko biegnące od krawędzi do środka pola widzenia, są również jak zamykam oczy. Przed i po takim epizodzie jedyną wspólną jest to, ze dużo leżę oraz mam ściskający, uporczywy ból głowy plus kiepskie samopoczucie. Badanie okulistyczne Ok.
Co to może być? Jestem w 6 msc ciąży
gość
27-12-2020, 16:53:05

Wygląda to na migrenę z aurą. W migrenie ból głowy bardzo często poprzedzony jest doznaniami wzrokowymi. Najbardziej martwi to że takiej informacji nie był w stanie przekazać okulista, ale oni tacy już są, zbada, powie że wszystko dobrze i tyle. Jeśli cię to niepokoi to poszedłbym jeszcze do neurologa, ale tu też znając życie wyśle cie na tomograf, wyśle na eeg i powie że wszystko ok.
gość
27-12-2020, 17:01:31

Bardzo Panu/Pani dziekuje :) u neurologa już byłam, nieco mnie zaniepokoił mówiąc, ze omamy wzrokowe przy aurze nie maja szans trwać pare sekund, jednak z tego co widzę raczej ludzie zgłaszają, ze miewali takie sytuacje
gość
07-01-2021, 12:24:24

Czy nadal odczuwasz te dolegliwości? Wiesz co je powodowało?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: