Reklama:

Blokada kręgosłupa (7)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
24-11-2018, 07:53:50

Witam ,od lat ,mimo młodego wieku ,cierpię z powodu dyskopatii szyjnej. Przeszłam już jedną operację na poziomie c5-c6 wymieniono dysk.Przez dwa lata przed operacją chodziłam z uciskiem na rdzeń kredowy.Mam przepukliny niewielkie powyżej i poniżej oferowanego miejsca , a jak się okazało po ostatnim rezonansie i w miejscu operacji pojawiła się znowu.Dwa tygodnie temu podano mi blokadę na poziomie c7 do kręgosłupa.W trakcie zabiegu poszło coś nie tak,lekarze określi to jako zespół popunkcyjny.Poza wcześniejszymi dolegliwościami, które nie ustaliły po operacji ,doszły okropne zawroty głowy w pozycji siedzącej,trudności z chłodzeniem, że względu na brak równowagi,uczucie ucisku w karku,sztywność karku i okropne bóle głowy,gorsze niż przed podaniem zastrzyku. Pije dużo płynów według zaleceń ,kofeiny itd. W trakcie zabiegu zaslablam ,spadło mi gwałtownie ciśnienie, straciłam czucie w ręce na 2 godziny.Tersz jest trochę lepiej,zawroty głowy pojawiają się,ból jak był tak został,nic nie poprawiło się w sferze objawów.Doszlo jednak coś, co mnie niepokoi a mianowicie uczucie ciała obcego w przełyku, czasem dlawienia i ból w klatce piersiowej.Mam 31 lat .Czy ktoś z Was miał tego typu zabieg,jak wasze odczucia ,dolegliwości itp?podzielcie się, bo Internet jest bardzo ubogi w temacie blokad do odcinka szyjnego.Dodam,że operacja i blokady wykonywane w Belgii w bardzo dobrym szpitalu.Rezonans po blokadzie bez kreawien,krwiakow itd
gość
24-11-2018, 07:56:21

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-11-2018, 16:16:29

Rozległość uszkodzenia na poziomie c zwiększyła się . Pojawiły się nowe objawy. Z nimi też można sobie poradzić bez operacji i narażania się na powikłania. Natomiast ogrom pracy, który czeka pacjenta często skłania do kolejnych operacji.
Forumowicz
30-09-2019, 15:03:31

Minęło trochę czasu ..... jak się teraz czujesz ?
gość
01-10-2019, 10:58:35

też miałam oszczyknięty kręgosłup szyjny pozom chyba c5-c6 już nie pamiętam pod kontolą rtg...
ale tak nie miałam ..
nic nie pomogło
gość
03-10-2019, 10:38:40

JAKIE SĄ OBJAWY UCISKU NA RDZEŃ????
Wtajemniczony
31-12-2019, 12:11:51

lekarz bedzie wiedział lepiej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: