Reklama:

Błagam o pomoc specjalistę!!! (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
14-02-2007, 15:01:00

Witam wszystkich.
Mój 5,5 letni syn miał dwa miesiące temu nieswoisty atak.Otóż ok.godz.16 dostał atak duszności (alergia na roztocza i chyba astma-mówię chyba , bo do tej pory nikt mi nie powiedział wprost co jest ) , a ok.godz 19 nie było z nim kontaktu tzn.oczy miał otwarte,ale nie reagował na nic i nie wiedział co się dzieje , nawet jak pogotowie przyjechało , to nie wiedział , dopiero po chwili.
Piszę , bo błagam o interpretację wyników , nikt mi nic nie mówi! Narazie jest wszystko w porządku , ale boimy się!
Tomografia wyszła dobrze - bez zmian.
EEG : " czynność podstawowa składa się z nieregularnych fal alfa około 10c/sek o amplitudzie do 80NV. RZ nieobecna.
Grupy fal wolnych theta 5-6c/sek występują w odprowadzeniach z okolic przednich.
Na tle tej czynności pojawiają się w okolicach czołowocentralnych serie wysokonapięciowych fal wolnych theta 5-6 c/sek. HW i fotostymulacja nie zmienia zapisu.
Zapis nieprawidłowy , na tle rozlanych zmian uogólnionych występuje czynność napadowa ogniskowa.
Jeszcze raz błagam specjalistę o interpretację tych wyników , i wszystkich, którzy co kolwiek mogą doradzić.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
gość
16-02-2007, 10:08:00

witaj
bardzo współczuję, ja mogę tylko tyle pomóc: znalazłam na klatce schodowej ulotkę z napisem: bezpłatne konsultacje medyczne pod nr. tel: 0-32 234-57-77 może tam pomogą. daj znać jak się czegoś dowiesz.
Początkująca
16-02-2007, 10:47:00

Bardzo , bardzo dziękuję. Zaraz jak tylko będę w domu to zadzwonię tam i dam znać co się dowiedziałam.
Dziękuję za odpowiedź i proszę o więcej.
Jeżeli ktokolwiek coś wie , to bardzo proszę o pomoc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: