Witam. Leczę się na OCD i BPD. Od 18 lat.
Mam lat 34, ostatnio wskutek ...chyba predtyspozycji genetycznej do miaźdźycy, zawałów, udarów, ja też przeszłam udar niedokrwienny - płat czołowy, istota biała. Powstała blizna naczyniowa wielkości 3mm.
Jakoś mniej - więćej od tego czasu cierpię znów na potworne lęki o typie zamartwiania, alwe o nasileni raczej apadu paniki...na tle...chyba urojeniowym, bo chyba nie można być ażt ak ksobną.
Nie zrobiłam nic złego - a mimo to : może przyjdzie tu komornik, może policja, może mnie ktoś obrabuje, ...nie otwieram nikomu drzwi mieszkania. C zuję, jak do twarzy bucha mi krew, cała ddrżę...podejrzewam Wszystkich o wszystko. i to ja, która niegdyś byłam wręcz łatwowierna jak małe dziecko i ufałam wszystkim na słowo..zmiana jest diametralna.
nie ufam nikomu. boję się z domu wychodzic. odstawiłam ( za zgodą lekarza Psychiatry) Anafranil, który wydawał się to nasilać. reakcja jest raczej odwrorna do oczekiwanej. W czwartek mam wizytę u mojego Psychiatry, dziś niedziela, czy ja dam radę wyrobić do tego czaasu? teraz nawet czuję, jak wali mi serce.. czy to może być następstwem tego udaru?
Jak doraźnie sobie pomóc? Ja już nie daję rady, błagam, ratunku...