Reklama:

Biopsja stereotaktyczna (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-03-2008, 11:20:00

Witam !
We wtorek mialem przeprowadzona biopsje stereotaktyczna, a dokladniej mowiac ten zabieg nazywa sie => biopsja stereotaktyczna nawigowana zmiany lezacej podkorowo w lewej okoicy ciemieniowej ruchowej przystrzalkowo. Wyszedlem ze szpitala w piatek z lekkim niedowladem prawej nogi ale to akurat w tym przypadku jest naturalne gdyz najprawdopodobniej mam w tym miejscu guza i musialo sie stac jak sie stalo. Moje pytanie jest takie czego nie moge robic, pic, jesc itd. Wiem ze powinienem sie zapytac lekarza lecz wypis zostawil pare godzin przed moim wyjsciem ze szpitala a sam poszedl do domu i nie mialem sie kogo zapytac co i jak.
Pozdrawiam
Junoumi
gość
24-03-2008, 19:48:00

jeść i pić to możesz wszystko... choć jak po każdej operacji ograniczał bym się z alkoholem i wysiłkiem fizycznym..
gość
24-03-2008, 23:00:00

jestem chory na epi wiec alkoholu nie pije, staram sie nie przemeczac ale po nawet minimalnym wysilku czuje zmeczenie
a kawa ?? bo uwielbiam ale podnosi cisnienie....
gość
25-03-2008, 09:02:00

Ja przeszedłem usunięcie chirurgiczne guza mózgu. Miałem też przed operacją epilepsje. Po operacji lekarz poinformował mnie tylko, że mam unikać wysiłku fizycznego do czasu aż to wszystko się nie zagoi. A co będę pił czy jadł to niema większego znaczenia. Więc pij kawę bez obaw - w końcu kawa nie podnosi aż TAK tego ciśnienia. A zmęczenie... no cóż jak sam piszesz masz (być może) jakiegoś guza jesteś po biopsji to i zmęczenie pewnie wynika z tego wszystkiego.
Życzę powrotu do zdrowia.
gość
13-01-2011, 20:00:41

witam wszystkich mam takie pytanie ,mam mieć zrobioną biopsje stereotaktyczną mózgu ,mają wywiercić mi otwór w głowie na znieczuleniu miejscowym ,pytanie moje czy jest to bolesne bo jakoś mi się nie chce wierzyć ze to znieczulenie tak działa że nic nie poczuje ,bardzo się boje i nie wiem czy poddać się temu.
gość
03-08-2012, 12:25:52

Gość 2008-03-24 12:20:00 Witam !
We wtorek mialem przeprowadzona biopsje stereotaktyczna, a dokladniej mowiac ten zabieg nazywa sie => biopsja stereotaktyczna nawigowana zmiany lezacej podkorowo w lewej okoicy ciemieniowej ruchowej przystrzalkowo. Wyszedlem ze szpitala w piatek z lekkim niedowladem prawej nogi ale to akurat w tym przypadku jest naturalne gdyz najprawdopodobniej mam w tym miejscu guza i musialo sie stac jak sie stalo. Moje pytanie jest takie czego nie moge robic, pic, jesc itd. Wiem ze powinienem sie zapytac lekarza lecz wypis zostawil pare godzin przed moim wyjsciem ze szpitala a sam poszedl do domu i nie mialem sie kogo zapytac co i jak.
Pozdrawiam
Junoumi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: