Witajcie, Kochani. Może Ktoś zechce mi doradzić w tej sprawie? ( najlepiej, gdyby był to lekarz). Jestem posiadaczką nerwicy lękowej, wiem, gdzie piszę..... w nocy z 6 na 7 paźdzernika zeszłrgo roku przeszłam udar niedokrwienny, o któym początkowo nie wiedziałam. Stopniowo w ciągu kilku dni rozwinęły się duże zaburzenia pamięci, konfabulacje, gubienie się w znanych miejscach. Przebywałam wtedy w dziennym oddz. psychiatrycznym, gdzie zbadała mnie lekarz neurolog i orzekła: nierówne źrenice, asymetryczne odruchy, zab pamięci, itp.
Jestem też właścicielką polisy NNW w PZU, jednak w PZU domagają się ode mnie udokumentowania daty szkody, a ta nie została nigdzie odnotowana, gdyż początkowo nie wiadomo było, e to udar. Dopiero badanie RM mózgu z dn. 23 01 br potwierdziło iincydent niedokrwienny w lewym płacie czołowym, który pozostawił bliznę wielkości 3mm.
CZy badanie neurologiczne w szpitalu można uznać za karte I pomocy, jak to nazywają w
PZU? Ubezpieczycielowi bowiem chodzi o to, czy szkoda miała miejsce już w okresie ubezpieczenia. Dodatkowo leczę się z powodu chwiejnego nadciśnienia, które czasem osiąga kosmiczne w moim wieku wartośći ( do 200 skurczowe, mam 34 lata). Plus dodatkowo jestem obciążona genetycznie miaźdźycą naczyń, nadciśnieniem i skazą cholesterolową.
Poddano mi też myśl, że Zespół Lekarzy Biegłych mogłby wypowiedzieć się w kwestii daty szkody. Źrenice nadal są minimalnie nierówne, zab pamięci utrzymują się. Jak zorganizować ten Zespół Biegłych i , przede wszystkim, na czyj koszt?
Proszę o jakąkolwiek pomoc. Lekarza, Ubezpieczyciela, Kogokolwiek. Odwdzięczę się w każdy dostępny mi sposób...... pozdrawiam serdecznie, zapraszam tu lub na priv
mailto ijona16@wp.pl
tel. 692 328 473