Reklama:

Bardzo niski poziom płytek krwi (2)

Forum: Niepełnosprawność

Początkująca
27-08-2015, 12:57:29

Witam, mój syn zażywa Depakine Chronosphere w dawce 500 - 0 - 1000 od 25 lat oraz lek Lyrica w dawce 150 - 0 - 150 od 5 lat, takie ustawienie leczenia całkowicie zlikwidowało duże ataki epilepsji oraz zaburzenia zachowania typu agresja i autoagresja. Dodatkowo zażywa Emanere 40 rano na czczo. Ma bardzo duże problemy z refluksem. Do czerwca 2015 badania krwi były w porządku. W czerwcu 2015 okazało się, że płytki krwi z poziomu 280 tys. spadły na 105 tys. po tygodniu powtórzono badanie płytki były na poziomie 135 tys. po miesiącu powtórzono badanie płytki są na poziomie 114 tys. Lekarze wskazują jako główną przyczynę Lyrice potem Depakine, sugerują zmianę leczenia neurologicznego. Bartek ma obecnie 28 lat i jest bardzo chory. Wcześniej brał bardzo dużo leków przeciwpadaczkowych, które były nieskuteczne zarówno pod kątem ataków epilepsji oraz zaburzeń zachowania. Bardzo proszę o pomoc ponieważ decyzja, którą mam podjąć jest bardzo trudna, zaznaczam, że obecne leczenie neurologiczne jest ustawione tak dobrze, że nigdy nie było tak dobrych zapisów EEG. Niestety coś niedobrego dzieję się z płytkami krwi. Proszę o pomoc mama Bartka.
Początkująca
19-10-2015, 19:50:41

Lepiej nie zmieniać leków jeżeli są skuteczne na padaczkę , jedynie wprowadzić probiotyki chroniace flore bakteryjną jelit i watroby , duźo warzyw , mój syn bierze witaminy i ma dobre wyniki przy depakinie .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: