Reklama:

Badanie TK kręgosłupa (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-01-2019, 12:58:24

/Users/jadwigasawicka/Desktop/TK kręgosłupa.pdf
Dzień dobry!
Mam 71 lat. jestem kobietą. Lekarzem - jeszcze pracuję i dużo czasu spędzam za biurkiem, przed komputerem . mam dolegliwości bolowe promieniujące do lewej kończyny dolnej - co mam robić dalej?
Pozdrawiam
wisia47
gość
01-02-2019, 17:40:53

Zmień tryb życia
gość
15-02-2019, 20:53:37

Witam, potrzebuje zapytac aby ktos ocenił wynik mojego MR kregoslupa szyjnego. Czy to jest stan operacyjny? Do neurochirurga mam wizyte dopiero za 3 miesiące. Z dolegliwości które mi dokuczają cykliczne( miesiac boli potem dwa miesiace nic i tak w kolo) to bole karku, potylicy, dretwienie rąk w nocy i najgorszy zawroty glowy. W szczególności wtedy kiedy mam spięte mięśnie. Czasem bole glowy. Chciałabym zapytac czy kregoslup jest operecyjny? I czy moga z niego wynikac zawroty glowy. Opis rezonansu: Zniesiona lordoza szyjna. Zmiany zwyrodnieniowe krążków międzykręgowych C2 -C7 wyrażone obniżeniem sygnału w obrazach T2 zależnych( odwodnienie krążkow) Obniżenie wysokości krążków C4/C5 C5/C6 C6/C7. Na poziomie C3/C4 wypuklina krązka międzykręgowego uciska worek oponowy. NA poziomie C4/C5 przepuklina 3.5mm uciska rdzeń kręgowy. Na poziomie C5/C6 C6/C7 wypukliny krążków międzykręgowych modelują brzuszną powierzchnię rdzenia kręgowego. Pozostale krązki miedzykregowe o porawidlowym sygnale i prawidlowej wysokości. Wysokosc trzonów zachowana. Rdzen kregowy brz zmian ogniskowych.
Dodam jeszcze ze czasem mam uczucie ze nie moge przełknąć sliny. ..bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi na pytania zadane na początku
gość
30-03-2019, 19:16:57

a czego ty sam chcesz?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: