Reklama:

Badanie EEG - dziwna reakcja na światło (7)

Forum: Padaczka

Początkująca
12-03-2014, 09:27:36

Witam
Miałam wczoraj robione badanie EEG. Jest to już moje 3 badanie w życiu ale te ostatnie było bardzo dziwne. Od paru miesięcy nie biorę już leku Depakine Chrono 300. Lekarz zalecił wykonanie ostatniego badania po odstawieniu leków. Zawsze badanie znosiłam dobrze. Migające światło drażniło mnie ale nic po za tym. Ale wczoraj to był dla mnie koszmar. Kiedy zaczeło migać te światło to moje ciało ogarnęło dziwne uczucie którego nie potrafię opisać, jak by coś zaraz miało się ze mną dziać. Bałam się że dostanę atak. Powieki zaczeły mi drżeć, tak że nie mogłam ich zamknąć a musiałam mieć wtedy oczy zamknięte. Nie mogłam się doczekać końca badania bo już po prostu nie mogłam dalej leżeć na łóżku.. Czy takie zachowanie podczas badania świadczy o tym że mogę mieć jeszcze kiedyś atak i że muszę brać leki? Bardzo proszę o odpowiedź. pozdrawiam
gość
19-03-2014, 07:56:02

nie wiem co powiedziec nie jestem lekarzem ciezko okreslic ale jak miałas takie odczucia mozliwe ze moga byc jakies lekkie objawy porotu a miałas jakies ataki odkad leki odstawiłąs? a wyniki jak wyszły tobie po badaniu co lekarz powiedział.
Początkująca
29-04-2014, 13:31:58

Wielu ludzi po odstawieniu leków zaczyna dostawać napadów z podwojoną siłą. Tak więc radziłabym zrobić znów badania i jeśli nie wyjdą dobre znów powrócić do leczenia. Pozdrawiam.
Komentatorka
30-04-2014, 10:50:57

Fachowej opinii nie powiem, ale jak dla mnie wygląda to na jakiś atak bez utraty przytomności.
Bardzo możliwe, że leki będziesz musiała brać dalej, ale może się mylę. Mam nadzieję.
Zgodzę się z poprzedniczką, że nawrót choroby jest silniejszy niż był.
W moim przypadku tak było, miesiąc po odstawieniu leków nastąpił nawrót choroby.
Ale mam nadzieję, że w twoim przypadku będzie inaczej.
Jak już będziesz miała wyniki, daj znać co i jak.
Pozdrawiam
Marlena
gość
30-04-2014, 12:05:56

witam
właśnie pare dni temu odebrałam w końcu wynik i jest napisane że zapis eeg jest nieprawidłowy :( nie byłam jeszcze u lekarza ale chce iść jak najszybciej i mu pokazać ten wynik. 3 lata temu jak dostałam pierwsze ataki lekarze mi ciągle mówili że już nigdy ich nie będę miała, że jak zlikwiduję przyczynę to ataków już nie będzie. a tu taka niespodzianka.. czy są jakieś inne leki na epilepsje oprócz depakine chrono? ja nie dam rady dalej ich brać... te leki poprostu zniszczyły mi życie.. jeśli dalej będę je brać to będę siedzieć w domu jako osoba niepełnosprawna umysłowo która nie będzie potrafiła wykonać prostych czynności :( strasznie słaba pamięć i brak koncentracji, nie radze sobie w szkole a wcześniej byłam najlepszym uczniem.. ciągle robię wszystko źle, często nie mogę sobie przypomnieć co robiłam wczoraj.. nie mogę po prostu nie mogę dalej ich brać :(
Komentatorka
02-05-2014, 14:35:08

Witaj, jest wiele tabletek ta epi, ja akurat biorę Depakine jak i ty przedtem- jest to jeden z pierwszych leków, teraz jest ich więcej do wyboru -np. vetira, keppra, tegretol itp.
Musisz się liczyć z tym, że po jednych lekach może ci się nasilić choroba, ja próbowałam tegretolu i lamitrinu (jak dobrze pamiętam tą nazwę leku-też z pamięcią czasami mam problem...)- po nich miałam straszne ataki i często a po depakinie mam wyciszoną chorobę.
Bądź dobrej myśli i czekam na dobre wieści,
Pozdrawiam
Marlena
Początkująca
08-05-2014, 08:37:42

maja258258 po odstawieniu miałaś nasilone ataki a jak zaczełaś znów brać leki to wszystko się unormowało czy nasilone ataki pozostały? ja leków nie biorę od listopada. Od tamtego czasu oprócz tego badania EEG nie wydarzyło się nic złego co by wskazywało na powrót choroby a mineło już dość dużo czasu i myślę że jak bym miała nawrót choroby to byłby już.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: