Reklama:

Asymetria w poceniu się i czerwienieniu twarzy (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-05-2021, 14:32:31

Od kilkunastu tygodni trenuję i właśnie po intensywnym treningu/bieganiu zauważam u siebie niewystępujące nigdy wcześniej objawy: prawa strona twarzy jest bardzo czerwona, intensywnie poci się, występuje uczucie gorąca, policzek jest ciepły; lewa strona jest zimna, biała i sucha.
Kiedy odpocznę i organizm wróci do stanu spoczynku, wszystko wraca do normy. Przyczyna tego stanu jest nieznana. Rezonans głowy i angio wyszedł ok, USG doppler tętnic również. Z tego co się orientowałam w internecie, aby znaleźć przyczynę, trzeba znaleźć dobrego lekarza. Mój neurolog powiedział, że mi nie pomoże. Czy ktoś miał może podobne objawy lub może polecić dobrego specjalistę?
gość
31-05-2021, 09:42:44

Witam. Mam identyczne objawy już kilkanaście lat. Niestety nikt nie ma pojęcia co to jest. Badania ok. Chetnie dowiem się jaka może być przyczyną.
gość
08-09-2021, 07:03:52

Neurolog na podstawie wywiadu i rezonansu strzelił, że jest to uszkodzenie w układzie współczulnym. Powiedział, że muszę z tym żyć, chyba że objawy się pogorszą (?), wtedy skierowanie do szpitala...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: