Reklama:

Anizokoria co robić? (5)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
01-02-2022, 21:16:54

Dzień dobry, jakoś miesiąc temu zauważyłam u siebie powiększoną lewą źrenicę - reaguję na światło, zwęża się natomiast przy słabym oświetleniu jest o wiele większa od źrenicy prawej oraz dziwnie pulsuje. Nie mam pojęcia czy wcześniej u mnie występowała bo nie zwracałam na to szczególnie uwagi.
Choruje na nerwicę hipochondryczną, naczytałam się już o guzach mózgu, tętniakach itd.
Boje się że mogą u mnie wystąpić. Codziennie się im przyglądam - płaczę i się bardzo stresuje.
Dodam iż miesiąc temu przeszłam zakażenie koronawirusem - czy mogło to mieć wpływ na źrenice?
W poniedziałek idę do okulisty a we wtorek do neurologa. Czy miał ktoś z was podobny problem?
gość
01-02-2022, 21:18:20

Gość 2022-02-01 22:16:54
Dzień dobry, jakoś miesiąc temu zauważyłam u siebie powiększoną lewą źrenicę - reaguję na światło, zwęża się natomiast przy słabym oświetleniu jest o wiele większa od źrenicy prawej oraz dziwnie pulsuje. Nie mam pojęcia czy wcześniej u mnie występowała bo nie zwracałam na to szczególnie uwagi.
Choruje na nerwicę hipochondryczną, naczytałam się już o guzach mózgu, tętniakach itd.
Boje się że mogą u mnie wystąpić. Codziennie się im przyglądam - płaczę i się bardzo stresuje. Parę razy bolała mnie głowa ( szczególnie w skroniach), ale po zażyciu tabletek przestała. Nie mam zaburzeń równowagi, sztywności karku czy wymiotów.
Dodam iż miesiąc temu przeszłam zakażenie koronawirusem - czy mogło to mieć wpływ na źrenice?
W poniedziałek idę do okulisty a we wtorek do neurologa. Czy miał ktoś z was podobny problem?
gość
08-02-2022, 17:12:19

Również mam hipochondrię paniczna, potrafię mierzyć temp ciała kilkanaście razy dziennie, najmniejszy ból czy zawirowanie w głowie wbijam w Google, mam powiększona lewa źrenice w słabo oświetlonym pomieszczeniu a panicznie boje się diagnozy i pójścia do lekarza bo boje się ze to będzie jakiś tętniak albo guz.. jestem facetem 23 letnim a zdążą mi się płakać z powodu ze widzę u siebie różne choroby, narzeczona ma mnie za wariata i wiem ze ja meczy moje gadanie o ciągłych chorobach, może psychiatra mi pomoże :(
gość
12-02-2022, 01:45:56

O matko nie przedłużające tego ,jedcie do wojskowego szpitala w Bydgoszczy,będzie szybciej i taniej zanim was zaczną wysyłać po niepotrzebne badania a czas leci.
Jeśli chcecie diagnozę to wojskowy szpital w Bydgoszczy!
gość
06-07-2025, 11:05:08

Czy zagląda tu ktoś jeszcze? Jaka diagnozę ci postawili ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: