Reklama:

Alkohol (7)

Forum: Padaczka

Początkujący
25-07-2011, 16:40:41

Witam
Takie pytanie mam,
Czy spoczywacie czasami jakieś niewielkie ilości alkoholu czy tak absolutnie nawet bez jednego piwa raz na jakiś czas.
Zawsze ciesz się życiem...
Wtajemniczony
25-07-2011, 16:53:57

To zależy od dwóch rzeczy, pierwsza to taka jak kto podchodzi do choroby oraz od tego czy alkohol u kogoś wywołuje ataki lub może je spowodowac np, zabalowałeś troszkę i następnego dnia masz atak i tak powiedzmy za każdym razem itp itd.
Ja czasem popijam, niektórzy moi znajomi też ale niektórzy chorzy odstawiają całkiem alkohol, wybór należy tylko do Ciebie.
Początkujący
25-07-2011, 16:56:48

Nom ja właśnie też;/ Co prawda rzadko, ale zazwyczaj pożądanie... Moja ostatnia impreza trwała 2 dni, ale jeszcze nie miałem ataków po tym jak piłem, następnego dnia itd. Neurolog mówił mi co jest bardzo dziwne, że jedno piwo czasami mogę wypić.
Wtajemniczony
25-07-2011, 16:59:16

To nie jest dziwne, każdy ogarnięty lekarz tak Ci powie, czy to np piwko czy lampkę wina. Ponieważ u większości chorych taka dawka nie wywoła ataku. Co prawda nie można mieszac w tym momencie alkoholu z lekami także powinno się zrobic przerwę. Np lek, kolacja, po 2 godzinach (żeby to się troszkę przetrawiło) piwko, albo w drugą stronę.
Początkujący
25-07-2011, 17:01:38

Z tym się zgodzę, żadnych leków nie powinno się przyjmować razem z alkoholem... A szczególnie takich.
Początkująca
25-07-2011, 22:48:00

Juno! jakże miło zobaczyc tu znajomą gębę! cmok cmok cmok

Co do alkoholu sama kiedys przeginałam, i to chyba na maksa..a jak wieki temu tu przylazłam to bardzo sie bulwersowałam, że ktoś z epi pije..ile to lat temu bylo...3-4 .. dawno..

Dziś bardzo rzadko pije i już chyba nie ze względu epi a jakiś tam innych przekonań..tak jak nie dawno pisałam, to zalezy od osoby, własnego wyczucia, ile mogę a ile nie..zresztą podpisuję sie pod tym co napisał Juno Łajza

Pozdrawiam! :)
jula
Komentatorka
28-07-2011, 21:07:13

Wszystko zależy od naszego organizmu. Pewnie, że każdy z nas chciałby nie raz na jakiejś imprezcesię zabawić ale niestety wszytko w granicach normy.

Ja przetestowałam swój organizm na 1 piwie, powiem że mi to wystarcza i nie wiem czy to wina tabletek ale już po tym jednym mam humorek jak po 3

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: