Reklama:

Alicja (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-09-2008, 09:58:00

Witam wszystkich,

mam 26 lat, jestem osobą wykształconą i pracującą na wysokim stanowisku, od ok. 1 roku zauważyłam jakby luki w pamięci co do słownictwa. Często przy rozmowie z innymi ludźmi brakuje mi podstawowych słów, długo się nad nimi zastanawiam, a często też przekręcę jakieś słowo i wyjdzie coś co nie istnieje. Przeraża mnie to, bo czuję cie otępiała intelektualnie, a zawsze miałam bogaty zasób słownictwa. Wszystkie czynności do wykonania zapisuję sobie żeby nic nie zapomnieć. Byłam u lekarza - internisty z tym problemem, to się zaśmiał i kazał mi zażywać lecytynę!!!
Zawsze dbałam o zdrowie i odpowiednia dietę, nie wiem co może być przyczyną takich objawów, ale zauważyłam że moja mama też często nie potrafi się wysłowić. Czy to może być jakaś choroba na tle genetycznym? Dziedziczna?
Cieszę si jednak że trafiłam na te forum, i wiem że nie jestem sama co ma takie problemy.
Chciałabym żeby jakiś lekarz się wypowiedział jakie potencjalne choroby mają takie objawy.
pozdrawiam wszystkich
gość
25-09-2008, 11:31:00

Pociesze Cie juz na wstepie i powiem ze lekarze zadko sie tutaj wypowiadaja, w tematach ktore czytalem badz czytam nie widzialem jeszcze lekarza, co najwyzej studenci medycyny ale to tez zadkosc...
Jezeli to samo ma Twoja mamuska to bardzo mozliwe ze jest to jakas choroba dziedziczna ale niekoniecznie, poprostu to moze byc zbieg okolicznosci. Nie chce straszyc ale wlasnie w niektorych wypadkach ataki epilepsji maja podobny przebieg, tzn jezeli chodzi o problemy z mowa, takie zaciecie sie, mowienie nie wiadomo jakich slow. Poczekaj na inne opinie a jak sie zdecydujesz to moze idz do neurologa poprostu. Mozliwe tez ze jestes bardzo zestresowana praca i innymi rzeczami i nabawilas sie jakiejs nerwicy i w sytuacjach stresowych to Cie dopada. Nie jestem specjalista, to sa tylko moje domysly i nic wiecej.
Pozdrawiam
3maj sie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: