Reklama:

agresywnosc u dzieci z padaczka (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
27-09-2006, 15:01:00

dziecko ma 7 lat i jest chore na padaczke ,a do tego jest bardzo agresywne moze mi ktos poradzi jak sobie z tym radzic bo ja juz nie mam pomysloww i zielonego pojhecia zadne sposoby na niego nie dzialaja
[addsig]
wioletta kosmowska
Początkująca
09-11-2006, 21:28:00

Witam.Z kądś to znam.Mam trzyletnią córkę z podobnymi objawami.Wydaje mi się,że to skutki uboczne leków,bierze Depakine chronosfere i trileptal.Sama utworzyłam temat z tym problemem bo też sobie nie daję rady.Baaardzo często mam dość i brakuje mi sił.Musimy jednak jakoś sobie z tym radzić.Przynajmniej do puty do puki ktoś z lekarzy nam nie pomoże a na tym forum jakoś ciężko o pomoc specjalisty
"CO NAS NIE ZABIJE,TO NAS WZMOCNI"
gość
22-01-2008, 21:31:00

mam podobny problem z 4 letnią córką. Dostaje depakine i jest bardzo agresywna w dodatku ma dziwne ataki po tym leku- (klęka na kolanach i ściska nóżkami ręce tak mocno, że aż się poci) taki atak trwa parę sekund potem dziecko znów jest uśmiechnięte jakby nic się nie stało i po chwili znów ściska rączki. Dostaje leki na padaczkę ale tak naprawdę to nie jesteśmy przekonani czy ona ma padaczkę. Znacie dobrego neurologa???
gość
23-01-2008, 16:43:00

Nie mam dziecka, ale jakis czas bralem depakine, nie mialem zadnych napadow agresji czy nadpobudliwosci, moze to z powodu tego ze mialem wtedy 16-17 lat, moze na mniejsze dzieci to inaczej dziala.
Junoumi
gość
23-01-2008, 17:13:00

A mój mały 2latek bez leków i padaczki dzikuje że nie wiem czasem co robić? Może to czasem wynika też z temperamentu dziecka albo atmosfery w domu!
Czytałam różne opinie i artykuły i nie wiem...?
gość
24-01-2008, 21:57:00

ciekawe jest to że najnowsza opinia lekarza na temat zachowań mego dziecka to onanizowanie!!!!!!!! dziwne , po pierwsze to dziewczynka a po drugie nawet nie dotyka narządów płciowych tylko ściska nogami ręce. I co wy na to?
gość
25-01-2008, 10:28:00

Może potrzebna jest SUPERNIANIA a nie doktor?
gość
05-02-2008, 21:25:00

witam
pisałam o reakcjach mego dziecka na depakine... otóż byłam u lepszego neurologa i okazało się że moja córcia nie ma padaczki!!! Lek wycofujemy a jej agresywne zachowanie ma związek z niedorozwojem mózgu-porażenie dziecięce w stopniu lekkim. I jej EEG zawsze wyjdzie nieprawidłowe. oszaleć można! z tymi lekarzami

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: