Reklama:

agresja (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-04-2009, 21:17:00

Mam problem i prosze wszystkich o ratunek. Chodzi o mojego wychowanka z epi, chlopiec ma 18 lat, nie ma ataków, ale niekontrolowane wybuchy olbrzymiej agresji. Jest w tak złym stanie psychicznym że boję się że cos sobie zrobi. Prosze wszystkich o adresy specjalistow i porady w kwestii leczenia. Rodzina jest przerazona, chlopiec jest juz zagrozeniem dla innych.
gość
02-04-2009, 19:18:00

A z jakiego regionu jesteście? Jeśli jest zagrożeniem to trzeba go umiescić w szpitalu psychiatrycznym na leczenie
gość
02-04-2009, 21:38:00

Napady agresji po ataku padaczkowym są normalne, nie występują u wszystkich ale to normalne, teraz pytanie czy to jest po ataku padaczkowym czy nie i czy czasem właśnie te napady agresji to tak naprawdę atak epi ponieważ choroba że tak napisze przeszła do kolejnego etapu.
gość
03-04-2009, 07:26:00

Często napady agresji są spowodowane lekiem podawanym na epi, najpierw proponuję konsultacje u lekarza neurologa - prowadzącego, ewentualnie później, jeśli lekarz nic nie wskaże i nie zmieni leku lub dawki leku, wizytę u lekarza psychiatry celem rozpoczęcia leczenia redukującego napady agresji.
Początkujący
03-04-2009, 16:03:00

oprócz pychiatry na pewno przydałby się też dobry terapeuta do pomocy nie tyle w kwestii samych ataków, ale radzenia sobie z całą sytuacją, obrazem samego siebie itp...
Mirek
gość
24-04-2010, 20:42:32

Niestety, pojawiły się ataki i to coraz częściej i więcej. Neurolog dziecięcy jest bezradny, rodzina mało wydolna finansowo i mało zaradna. Co mam robić? Może ktoś wie, czy te ataki maja zwyczaj ujawiniać się w tym okresie życia, a moze trzeba spróbować zmiany leków? Młody znosi to nad wyraz dobrze, ale jest wyczerpany, a ostatnio padł gdzieś na ulicy, poobijał się. Czy jest szansa opanować sytuację, czy trzeba się pogodzić?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: