Witam wszystkich .
Chciałbym zaczerpnąć rady na temat mojej mamy, ponieważ nie wiemy co możemy dalej zrobić..
Od prawie roku, 6 miesięcy pobytu w szpitalu i ponad 5 miesięcy w domu, mama nadal cierpi na silne zapalenie mózgu. Ostatnia tomografia głowy robiona około 2-3 miesiące temu wykazała, że zmiany w mózgu nadal są, lecz nie pojawiają się nowe. Od 5 miesięcy staramy się postawić mamę na nogi, lecz idzie nam to strasznie wolno, ponieważ mama ma silne wahania energii, samopoczucia, bardzo słabe kończyny górne jak i dolne. Ogólnie postęp jest ogromny patrząc wstecz, gdyż mama nie potrafiła mówić, nie kontaktowała, nawet "paluszkiem" u dłoni nie potrafiła poruszyć. Obecnie mama potrafi podnosić ręce, ruszać nogami, racjonalnie mówić oraz myśleć, sama potrafi jeść (Te czynności przyszły szybko), lecz stoimy w miejscu od 3 miesięcy, mimo rehabilitacji 2-4 razy w tygodniu... Ostatnio mama się skarży, że robi się coraz słabsza, a lekarze i szpitale umywają ręce, jak pytamy co zrobić, lub czy nadal ma brać lekarstwa, które jej przepisano (jest ich sporo). Czy ktoś może ma namiar do jakiegoś prywatnego neurologa na Śląsku (okolice Katowic), lub kogoś kto online coś doradzi, połącz się na kamerce, zobaczy ostatnie wyniki.... COKOLWIEK.
Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Przepraszam za źle przypisane forum, dopiero teraz zauważyłem, że mi przeskoczyło.