Reklama:

6 Miesięcy po operacji szyji na odcinku C5/C6 (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-09-2020, 13:44:06

Witam, zwracam się z zapytaniem czy ktoś miał operowaną dyskopatię szyjną na odcinku C5/C6?
Mianowicie chodzi mi po jakim czasie i czy w ogóle objawy ustąpiły, a może się nasiliły?
Jestem właśnie prawie 6 miesięcy po operacji i nadal mam drętwienie palców w prawej ręce oraz prawej nogi. Rehabilitanci są zgodni, że aby było lepiej musi być nawet gorzej; i tu pojawia się sprawa lewej ręki, które przedtem zdrowa, nagle zaczyna drętwieć i mrowić. Czy ktoś miał takie objawy? W moim przypadku operacja dała jak dotąd niewielką ulgę. Pozdrawiam
gość
15-10-2020, 16:31:25

trzeba porównać rezonansy z przed i po operacji
Wtajemniczona
08-11-2020, 15:24:59

Przyczyną może być wzmożone napięcie mięśniowe. Ja tak miałam przez pierwszy rok po operacji. Pomógł osteopata. Zwykła rehabilitacja nie dawała prawie nic. Poszukaj osteopaty w okolicy.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
01-02-2021, 13:46:53

Gość 2020-09-14 15:44:06
Witam, zwracam się z zapytaniem czy ktoś miał operowaną dyskopatię szyjną na odcinku C5/C6?
Mianowicie chodzi mi po jakim czasie i czy w ogóle objawy ustąpiły, a może się nasiliły?
Jestem właśnie prawie 6 miesięcy po operacji i nadal mam drętwienie palców w prawej ręce oraz prawej nogi. Rehabilitanci są zgodni, że aby było lepiej musi być nawet gorzej; i tu pojawia się sprawa lewej ręki, które przedtem zdrowa, nagle zaczyna drętwieć i mrowić. Czy ktoś miał takie objawy? W moim przypadku operacja dała jak dotąd niewielką ulgę. Pozdrawiam
Moje sie nasily niestety. Tez mam dretwienie obu rak i palcow prawej stopy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: