Reklama:

6 Miesięcy po operacji szyji na odcinku C5/C6 (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-09-2020, 13:44:06

Witam, zwracam się z zapytaniem czy ktoś miał operowaną dyskopatię szyjną na odcinku C5/C6?
Mianowicie chodzi mi po jakim czasie i czy w ogóle objawy ustąpiły, a może się nasiliły?
Jestem właśnie prawie 6 miesięcy po operacji i nadal mam drętwienie palców w prawej ręce oraz prawej nogi. Rehabilitanci są zgodni, że aby było lepiej musi być nawet gorzej; i tu pojawia się sprawa lewej ręki, które przedtem zdrowa, nagle zaczyna drętwieć i mrowić. Czy ktoś miał takie objawy? W moim przypadku operacja dała jak dotąd niewielką ulgę. Pozdrawiam
gość
15-10-2020, 16:31:25

trzeba porównać rezonansy z przed i po operacji
Wtajemniczona
08-11-2020, 15:24:59

Przyczyną może być wzmożone napięcie mięśniowe. Ja tak miałam przez pierwszy rok po operacji. Pomógł osteopata. Zwykła rehabilitacja nie dawała prawie nic. Poszukaj osteopaty w okolicy.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
01-02-2021, 13:46:53

Gość 2020-09-14 15:44:06
Witam, zwracam się z zapytaniem czy ktoś miał operowaną dyskopatię szyjną na odcinku C5/C6?
Mianowicie chodzi mi po jakim czasie i czy w ogóle objawy ustąpiły, a może się nasiliły?
Jestem właśnie prawie 6 miesięcy po operacji i nadal mam drętwienie palców w prawej ręce oraz prawej nogi. Rehabilitanci są zgodni, że aby było lepiej musi być nawet gorzej; i tu pojawia się sprawa lewej ręki, które przedtem zdrowa, nagle zaczyna drętwieć i mrowić. Czy ktoś miał takie objawy? W moim przypadku operacja dała jak dotąd niewielką ulgę. Pozdrawiam
Moje sie nasily niestety. Tez mam dretwienie obu rak i palcow prawej stopy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: