Minęło 4,5 miesiąca od wypadku, krwiaki się wchłonęły krwotoku nie ma. Jeszcze nie jest zakończone leczenie dziecko przez ten okres miało różne objawy i stany. Podwójne widzenie, chwilowy paraliż, problemy z tętnem, częste bóle głowy, okresowe osłabienia i wzmożona nadpobudliwość, zaburzenia sensoryczne, problemy ze słuchem, drętwienie twarzy, duża nadwrażliwość słuchowa ,słyszy różne dziwne dźwięki których my nie słyszymy czasami buczenie, huczenie, piszczenie itp. wszystko jest sprawdzone i pod kontrolą na dzień dzisiejszy wszystkiego jest dużo mniej.
Niepokoi mnie jednak pamięć długotrwała, gdy przeczyta książkę nie jest w stanie odpowiedzieć na pytania nie wiem co się stało czy tak już będzie miał czy to jest wynik urazu? z pamięcią krótkotrwałą wszystko jest okej ale później po kilku dniach nie wie czego się nauczył I w ogóle ciężko mu się uczyć bo się nie może skupić. Czy po takim urazie może tak się zdarzyć że będzie problem z tą pamięcią? Syn chodzi do szkoły i zaczyna zbierać jedynki z języka polskiego to co się uczy na bieżąco jest okej ale to co było wcześniej nic nie pamięta, niepokoi mnie to proszę o odpowiedź. Neurologa mamy końcem listopada.
-Mama-