Reklama:

Rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-06-2014, 15:33:15

Zwracam sie z prośbą o analize mojego rezonansu.Może ktoś coś doradzi.Na dzień dzisiejszy boli mnie bark lewy trace siłe w ręce i w nocy nie moge spać.O bólu nie bede wspominał.A oto opis rezonansu.Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej z tendencją do ustawienia kyfotycznego.Cechy częściowej dehydratacji krązków miedzykręgowych bez obniżenia ich wysokości.Na poziomieC4/C5 szerokołukowa tylna pośrodkowa z prawostronną lataralizacją protuzja struktur krązka miedzykrgowego do 2mm dokanałowo,z modelowaniem worka oponowego.Na poziomie c4/C5 szerokołukowa protuzja struktur krążka miedzykregowego na 2-3 mm dokanałowo z modelowaniem worka oponowego i żniesieniem przedniej rezerwy płynowej pajeczynówki oraz modelowaniem przedniej powierzchni rdzenia kręgowego.Korzenie brzuszne nerwów rdzeniowych pozostają w przyleganiu,cech kolizji nie uwidoczniono.Cechy nabytej stenozy kanału kręgowego na tym poziomie-wymiar strzałkowy wynosi 9mm.Zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów i w stawach miedzykręgowych.Torbiel okołokorzeniowa w otworze międzykręgowym na poziomie C5/C6 o śr.4mm.Prosze o jakieś rady co robić.Do neurochiruga długie terminy.
Wtajemniczona
01-06-2014, 17:00:02

Witaj,
Napisz skąd jesteś, będzie łatwiej Ci doradzić specjalistę. Najlepiej przeklej swój post do wątku DYSKOPATIA SZYJNA A OPERACJA. Tam jest wiele osób zarówno przed jak i po zabiegu. Niewątpliwie musisz iść do neurochirurga. Poproś o skierowanie z adnotacją "pilne" to będzie szybciej. A jeśli termin będzie i tak odległy to prywatnie spróbuj. Z szyjnym kręgosłupem nie ma żartów. Ja mogę kogoś polecić w małopolsce lub Warszawie.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
03-06-2014, 17:21:39

Zgłosić się na sor Szpitala na Wrocławskiej z paraliżującym atakiem bólu opisanym w temacie.
gość
08-04-2015, 10:23:49

Możesz ewentualnie poszukać lekarza na http://cenomed.pl . Dodatkowo możesz porównać cenę, żebyś jak najkorzystniej coś znalazła.
Początkująca
08-04-2015, 10:26:20

http://www.bank.diag.pl/
gość
30-11-2017, 21:00:10

jak ktoś potrzebuje rezonansu na szybko to do ręki można zrobić w lux medzie, bez kolejek i skierowań, tam jet najszybciej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: