Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-07-2015, 08:33:44

Newyork , mam jedną znajomą której odmówiono prawa do renty. Nawet próbowała w sądzie kopać się z. ZUSem ale przegrała . To było. 6 lat temu może coś się zmieniło. Dodam jeszcze,że ta kobitka po dwóch latach pracy wylądowała znowu na stole operacyjnym u neurochirurga. Niestety kontakt mi się urwał i nie wiem czy po drugim zabiegu dostała rentę.
Początkująca
07-07-2015, 08:25:50

Witam wszystkich Newyork ja po 36 latach pracy fizycznej(sprzątaczka) dostałam rentę na rok od kwietnia dlatego że nie umiem kręcić głową na nie , na tak nie umiem podnieść lewej ręki przed siebie i do góry nie mówiąc o sile uchwytu szyja dalej obolała krtań też lewa ręka drży mimo 4 blokad w bark-ciasnota barkowa i zmiany zwyrodnieniowe barku rehabilitacja szkoda gadać dopiero we wrześniu i to znów jakieś prądy 2 zabiegi przez 10 dni czekam na nowy rezonans ba dopiero w grudniu mój neurolog przyjmuje tylko prywatnie został kierownikiem oddziału i nie ma czasu na ketonal mam uczulenie od kilkunastu lat ten w zastrzykach nie pomaga na ból zostałam na tramadolu nie nadużywam go max 2 tabletki dziennie gdy chcę trochę bez bólu opakowanie 30 sztuk mam na prawie dwa miesiące doszły potężne zawroty głowy,zataczanie się jakby wszystko pływało wokół mnie no i najgorsze ślepnę nie wiem czy to od kręgosłupa czy wiekowo z renty niecałe 900 zł na niewiele mnie stać zmieniłam leki psychiatryczne na droższe ciut lepiej .Na komisji ZUS lekarz pulmonolog pytała się co mi przeszkadza w podjęciu pracy i nie ból się liczy a sprawność szyi ,rąk zniechęciłam się także do ćwiczeń często sobie myślę że jak pomogę bratu uzyskać rentę to sama ze sobą skończę ech kończę pisanie bo już nie na temat i rozklejam się pozdrawiam wszystkich
PS podpowiedzcie jak znaleźć osobę operowaną w tym samym czasie skradziono mi telefon zmieniłam nr i nie mamy kontaktu a znam tylko imię
gość
07-07-2015, 23:06:01

Witam wszystkich!😃 U mnie na szczęście lepiej. Neurochirurg obejrzał MRI i twierdzi że wszystko ok. Utrzymują się jeszcze różne dolegliwości ale to nic w porównaniu z tym co było.
Mam pytanie czy i kiedy rozpoczęliście rehabilitację?
Może ktoś zna dobrego fizjoterapeutę z Trójmiasta lub okolic?
Pozdrawiam, Kamila
Forumowicz
08-07-2015, 07:36:35

Witam.
.... wreszcie natrafiłem na tematyczne forum.
Mój problem jest taki jak innych ..... kręgosłup szyjny. Mam wykonane RTG ( kilka lat temu) oraz rezonans - kilka dni temu. W zasadzie wszystko złe.
Jestem przed wizytą u ortopedy w przychodni. Jednak to lekarz w trakcie specjalizacji i nie jestem pewny czy aby dobrze mną pokieruje. Nie ukrywam, że boję się.
Szukam dobrego fachowca z praktyką - jestem z Rzeszowa.
Może ktoś miał operowany kręgosłup szyjny w Rzeszowie ? Bardzo proszę o opinie, sugestie, adresy.
Pozdrawiam.
Forumowicz
08-07-2015, 07:57:48

Uzupełniam swój wpis o opis z rezonansu:
Wielopoziomowe zmiany dehydratacyjne-degeneracyjne.
Nasilone zmiany zwyrodnieniowo- wytwórcze kręgów w odcinku C3-C7 w postaci osteofitozy krawędzi trzonów, w tym krawędzi tylnych i tylno-bocznych z wpuklaniem się osteofitów dokanałowo oraz koncentrycznym uwypukleniem krążków międzykręgowych ( uciśnięta przednia ściana worka oponowego i modelowana przednia powierzchnia rdzenia) oraz do otworów międzykręgowych z ich zwężeniem ( kolizja z nerwami rdzeniowymi)
Wymiar strzałkowy kanału zwężony najbardziej na poziomie C6-C7 - do 7mm.
Rdzeń szyjny o prawidłowym sygnale bez zmian ogniskowych.
Jeszcze raz bardzo proszę o wszelkie sugestie, opinie, .....
gość
08-07-2015, 07:58:08

Witam wszystkich :)
Po ponad rocznym oczekiwaniu wreszcie dostałam skierowanie do sanatorium, na...27 09 :) do Ustronia, w Beskidy, ośrodek Złocień. Mam pytanie: czy ktoś z Was tam już był i jaka ma opinię o ośrodku. A jako ze jadę pierwszy raz nie mam pojęcia na jakie zabiegi się decydować, z czego skorzystać. Chciałabym spróbować coś nowego, bo lasery, pola i inne tensy to mam na miejscu, może ktoś mi doradzi ?Plisssss :)
cały czas przed... to już cztery lata ;)
gość
08-07-2015, 08:04:41

Kawo po przeczytaniu tego MRI to każdy lekarz skieruje cię do neurochirurga.
Pozdrawiam.😊
Forumowicz
08-07-2015, 08:38:09

kamiladrzewiecka 2015-07-08 10:04:41
Kawo po przeczytaniu tego MRI to każdy lekarz skieruje cię do neurochirurga.
Pozdrawiam.😊
Też tak myślę. Jak pisałem - boję się tej chwili i dalszej diagnozy.
Masz jakieś głębsze wieści w tej materii ???
gość
08-07-2015, 10:00:47

Kawo nie wiem jakie masz objawy ale przy ucisku na rdzeń , nie ma na co czekać i odwlekać .
Każdy się bał ale większość po zabiegu odczuwa wyraźną poprawę .😊
Pozdrawiam,
Forumowicz
08-07-2015, 11:23:47

Pani Kamilo....
Objawy mam takie, że lekarz neurolog (ponoć niezły) sugerował wizytę u ......... psychiatry. ! Poważnie.
Kilka dni leżałem w szpitalu na oddziale neurologicznym. Badanie-diagnoza: neurologicznie mam skoliozę kręgosłupa szyjnego ( wyprostowaną skoliozę czy jakoś tak). Reszta jest ok. Te moje objawy tj. zawroty głowy, osłabienie, orkiestra w uszach, nogi uginające się, ból w klatce piersiowej ..... lęk.
Lekarz prowadzący ( ten ponoć dobry) powiedział mi aby szukać porady u kardiologów.
Byłem na oddziale kardiologicznym kilka dni ..... badanie-diagnoza. Te objawy to nie wina serca. Szukać porady u ..... neurologów.
Istny cyrk.
Najgorsze jest to, że chyba nabawiłem się "pogardy" dla lekarzy. Tyle co usłyszałem to i ja umiem i wiem, choć mam całkiem inne wykształcenie.
Skierowanie na rezonans otrzymałem od ..... ortopedy u którego leczę w zasadzie inną dolegliwość.
Funkcjonuję ponieważ mam w tej chwili jakby uśpienie-zaleczenie choroby. Oczywiście kilka razy na dobę mam lekkie nawroty. Loteria - będą czy nie będą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: